10 KASIM ANMA MESAJLARI

10 KASIM ANMA MESAJLARI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi UÇAR

 “Biliyoruz ki; büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleri, eserleri ve fedakar gayretleriyle anılırlar. Bizler ve bizden sonraki nesiller de Atatürk’ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi daha da güçlü bir hale getirmek için yolumuza devam edeceğiz"

“Bize düşen, onların milletimize emanet ettikleri ve insanlık için bıraktıkları güzel eserlere sahip çıkmaktır. Biliyoruz ki; büyük şahsiyetler yas tutularak değil, fikirleri, eserleri ve fedakar gayretleriyle anılırlar. Bizler ve bizden sonraki nesiller de Atatürk’ün  'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi daha güçlü, daha kalkınmış hale getirmek için, yine onun ilkelerinin ışığında yolumuza devam edeceğiz. Bu düşüncelerle aramızdan ayrılışının 82’inci yıl dönümünde Ulu Önderimizi bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyorum”

------------------------------------------------

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat TÜRKMEN

 “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından Cumhuriyet'i kurmuş, ardından istikbal mücadelesine de önderlik ederek ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun gayret göstermiştir. 
Bugün de bizler hedeflerimizi ve aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için büyük bir gayretle çalışmaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugüne kadar yaşanan tüm badirelere rağmen dimdik ayaktadır. Geleceğe daha büyük ümitle, daha büyük kararlılıkla yürümektedir. 
Cumhuriyetimizin 100. yılında çok daha güçlü, çok daha itibarlı, çok daha demokratik, çok daha müreffeh bir Türkiye olacaktır. Bu bilinçle bizler gelecek hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken, birlik ve beraberlikte ısrarcı olmaya devam edecek, özgürlüklerden asla taviz vermeden barış ve huzur içinde Türkiye'yi büyütmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz.
 En büyük arzumuz, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, bu emaneti daha yükseklere taşımaktır. Vefatının 82’inci yılında Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar şükran ve rahmetle anıyorum.”

------------------------------------------------

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki TOSUN

 "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği cennet vatanımızı çağdaş devletler seviyesinin üzerine çıkarmak için milletimizle birlikte çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Onların bizlere emanet etiği bu güzel vatanı, 15 Temmuz 2016 tarihinde teröristlere karşı savunduğumuz gibi tüm iç ve dış düşmanlara karşı savunacağız. 
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimiz rahat uyusunlar. Birlik ve beraberlik içerisinde ilk günkü azim ve kararlılık ile ülkemizi daha ileriye götüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyorum.''

------------------------------------------------

HAKAN YEŞİL / GMİS GENEL BAŞKANI

“Türk ulusu; Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 82’nci yılında büyük bir özlemle anıyor.

19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak, tüm imkansızlıklara rağmen, ulus bilinci ve tam bağımsızlık inancıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir değişim ve gelişim yaşadı.

Dünyanın geleceğini sanayinin belirlediğini gören Atatürk ve arkadaşları, madenlerimize sahip çıktı ve Zonguldak ile yakından ilgilendiler. Zonguldak’ı Ankara’nın ardından ilk il yaptılar. Yabancıların elinde bulunan Zonguldak Kömür Havzası, devletleştirilerek ulusal sanayimize ve Türkiye’ye hizmet eder hale getirildi.

Atatürk’ün “Derin toprakları altındaki servet-i madeniye ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar kıymetli bir vilayetimizdir” sözü hayata geçirildi.

Ulusal ve tam bağımsızlıkçı anlayış, Türkiye’nin hızla gelişmesinin ve dünyanın en güçlü ve onurlu ülkelerinden biri olmasının yolunu açtı.

Türkiye’ye Cumhuriyetin ilk yıllarındaki dinamizmi kazandırmak mecburiyetindeyiz.

Atatürk’ün ortaya koyduğu ve yaşamı boyunca uyguladığı ilkeler, her türlü zorlukları aşmamıza ve çağdaş medeniyeti yakalamamıza yeter.

Bizler, O’nun ilkelerinin takipçisi olmaya, aydınlattığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz.

O’nu bir kez daha rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz”.

------------------------------------------------

PROF. R. MUSTAFA ÇUFALI / ZBEÜ REKTÖRÜ

Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. Yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti,  “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir” sözüyle ilmin ve akılcı düşüncenin önemini, bilim ve fennin yol göstericiliğini vurgulayan Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği ve bilimin aydınlattığı yolda gelişmesini sürdürmektedir. Bizlere düşen, çağdaş, güçlü ve müreffeh ülkeler mertebesinde olmasını hayal ettiği Türkiye için çalışmaktır. Dünyaya örnek olan fikirlerini ve başarılarını, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Gelecek nesillerin de aynı şuur, inanç ve kararlılıkla bayrağı devralacaklarına ve ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacaklarına olan inancımız ve güvencimiz tamdır.

Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun  şahsında tüm silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan kılan kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2020, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER