10 YAŞINDAKİ EYMEN'İN ÖLÜMÜNE SEBEP OLMUŞTU...

10 YAŞINDAKİ EYMEN'İN ÖLÜMÜNE SEBEP OLMUŞTU...

Zonguldak'ta, geçen Haziran ayında 10 yaşındaki bir çocuğun ölmesi ile sonuçlanan trafik kazasında, kazayı gerçekleştiren hemşire H. Y. Hakkında 15 yıl hapis cezası istendi.

Edinilen bilgiye göre, Haziran’da, Zonguldak-Ankara karayolu 9. kilometresinde meydana gelen kazada, 10 yaşındaki Eymen Burak Altındağ olay yerinde yaşamını yitirdi. İddiaya göre, Cihan Altındağ idaresindeki 67 AH 332 otomobile, karşı şeride geçen H. Y. idaresindeki 67 ED 414 plakalı araç çarptı. Kazada, sürücüsü H. Y. ile diğer sürücü Cihan yanı sıra eşi İlkay ve çocukları Umut Altındağ yaralandılar. Olayın ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen hemşire H. Y, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Bir taraftan ailenin tedavileri halen sürerken diğer taraftan da hukuki süreç devam ediyor. Cumhuriyet Savcılığı, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan duruşma öncesi iddianame hazırlayarak mahkemeye sunuldu. İddianamede, hemşire olduğu öğrenilen H. Y’nin direksiyon başında sorumluluklarını yerine getirmeyerek şerit ihlali yaptığı bu sebeple de olayda asli kusurunun bulunduğuna yer verildi. Karşı yönden gelen aracın şerit değiştirerek önüne geldiğini fark eden Cihan Altındağ'ın direksiyonu kırarak olay mahallinden uzaklaşmaya çalıştığı iddia edildi. Ancak buna rağmen aracın hızla üzerine gelerek çarpışmaya sebebiyet verdiği öne sürüldü. Ailenin şikayetçi olduğu tutuklu sanık ise üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.
Savcılık, şüphelinin şerit ihlali yaparak kazaya sebebiyet verdiği ve bunun sonucunda 10 yaşındaki Eymen Burak Altındağ'ın hayatını kaybettiği diğer üç kişinin de kazada yaralandıklarına dikkat çekti. H.Y’nin "Taksirle bir kişinin ölümü ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan iki yıldan on beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Ayrıca işlediği kasıtlı suç sebebiyle hapis cezası ile cezalandırıldığı takdirde sürücü belgesinin geçici süreyle geri alınması talep edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2020, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER