12 KATLI İŞ MERKEZİ PAZARLIK USULÜ SATILACAK

12 KATLI İŞ MERKEZİ PAZARLIK USULÜ SATILACAK

Zonguldak İl Özel İdaresi'nin kent merkezinde bulunan 12 katlı iş merkezinin (Kule) 11. ve 12. katlarının satış ihalesine giren olmadı. Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, "İhaleye giren olmayınca 11. ve 12. katların satışı 15 gün sonraki encümende pazarlık usulü olarak satılacak. 10'uncu, 9'uncu ve 8'inci katların satış ihaleleri ise ayrı ayrı sonraki haftalarda gerçekleştirilecek." dedi.

Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, yaptığı açıklamada, ihaleye giren olmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"İl Özel İdaresi 2005 yılında Köy Hizmetleriyle birleştikten sonra burada da iki binanın birleşmesiyle ilgili Sayıştay’ın yıllara sari olarak çok ciddi tenkitleri oldu. Valimiz Mustafa Tutulmaz başta olmak üzere bürokrat arkadaşlarımızla görüşerek biz bu iki binayı fiiliyatta da birleştirmeyi hedefledik. Çünkü iş ve işlemlerin yürütülmesi ve vatandaşlarımızın daha çabuk hareketle bu binalarda işlerini görmesi mevcut şekildeyken bizlere çok zorluk yaşatıyordu. İl Özel İdaresi ek binasında yaptığımız tadilatı bitti ve Ocak ayının hemen başında binaya geçmeyi hedefliyoruz. 12 Katlı İş Merkezi’nde mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan 8, 9, 10, 11 ve 12’nci katlarında satışı gündeme geldi. İdare olarak bu satışı yapmak istiyoruz. Bu satıştan elde edeceğimiz gelirle de günün şartlarına uygun şekilde İl Genel Meclisimiz başta olmak üzere bürolarımızı tek bir çatı altında toplamayarak iş ve işlemlerimizi yürütmeyi hedefliyoruz. Meclisimizden satış için karar çıktı. Malum pandemi nedeniyle kötü bir dönemden geçiyoruz ancak binamızı satmak istiyoruz. 

Öncelikle ihaleyi muhammen bedeli 1 milyon 350 bin TL’ye 11 ve 12’nci katların ihalesini yapmak istiyorduk ancak ihaleye giren olmadı.

İhaleye giren olmadığı için 11. ve 12. katları 15 gün sonra 2886 Kamu İhale Yasası’na göre artırım yaparak satışı gerçekleştireceğiz. Yani talep eden 15 gün sonraki encümende pazarlık usulü ile satacağız.

İlgilenen arkadaşlarımızın; Zonguldak’ın merkezinde, metrekare büyüklüğü olarak birçok ihtiyacı karşılayacak büroların oluşturulabileceği binanın talep göreceğine inanıyorum. Akabinde daha sona 10’ncu kat, sonrasındaki haftada  9’ncu kat ve en sonunda da 8’nci katı Encümen’de gerçekleştirilecek ihaleyle satmak istiyoruz" 

Ayrıca Pardemiyle ciddi şekilde mücadele ettiklerini belirten Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, "Zonguldak İl Özel İdaresi’nde bugüne kadar ciddi bir şekilde koronavirüs (covid-19) salgınına karşı mücadele yaptık ama siz ne kadar tedbir alırsanız alın mutlaka ufak-tefek sorunlarla karşılaşıyoruz. 5-10 gün öncesine kadar 5-6’lardayken sayımız; Su ve Kanal Hizmetleri Müdürümüz Necdet Koç’un durumu ciddiyetini koruyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İnşallah en kısa zamanda aramıza dönecektir. Yine; Plan ve Proje Müdürlüğümüz ve Kültür Müdürlüğümüz ile ilçelerimizle birlikte bugün itibariyle 20 civarında arkadaşımızın tedavileri sürüyor" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2020, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER