15 GÜNDE BİR TOPLANIP TÜKETİCİLERİN ŞİKAYETLERİN İDEĞERLENDİRİYORLAR

15 GÜNDE BİR TOPLANIP TÜKETİCİLERİN ŞİKAYETLERİN İDEĞERLENDİRİYORLAR

Her 15 günde bir toplanan Zonguldak Tüketici Hakem Heyeti, il genelinden gelen 200 dolayında tüketici şikayetlerini karara bağlıyor.

Tüketici Hakem Heyeti üyesi olan Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, hakem heyeti olarak her 15 günde bir toplandıklarını ve tüketicilerin şikayetlerini değerlendirdiklerini söyledi.

Zonguldak Tüketici Hakem Heyeti çalışmaları hakkında bilgi veren Ali Topaloğlu, "Hakem heyeti Ticaret İl Müdürümüz, Zonguldak Ticaret Odası, Baro, Zonguldak Belediyesi ve Tüketici Hakları Derneği temsilcilerinden olmak üzere 5 kişiden oluşuyor. Ticaret İl Müdürümüz aynı zamanda Tüketici Hakem Heyeti başkanıdır. Biz Tüketici Hakem heyeti olarak her 15 günde bir toplanıyoruz. Tabii ki kararlarımız da daha hakkaniyetli olmak açısından ince eleyip iyi değerlendirip genellikle de aldığımız kararları da yüzde yüze yakın oy birliği ile karar veriyoruz. Tabii burada hakem heyeti başkanımızın çok büyük emeği söz konusu. Onlar bu Pandemi döneminde gerçekten çok önemli bir görev üstleniyorlar. Çünkü bu dosyaların hazırlanmasında ve buraya gelmesinde en büyük emek raportör arkadaşlarımızındır ve ben onlara da teşekkür ediyorum. Tüketicilerimiz için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Her toplantı yaklaşık 200 tane dosya geliyor. İlçelerde buraya geldiği için, yoğunluğumuz biraz daha fazla." şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2020, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER