15 TEMMUZ GECESİ YAŞANANLAR KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

15 TEMMUZ GECESİ YAŞANANLAR KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Şehitleri Anma Etkinlikleri kapsamında üniversitemizde 15 Temmuz: " O Gece Yaşananlar " başlıklı konferans tertiplendi.

14 Temmuz Salı günü Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz’ın konuşmacı olduğu konferansa, Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şubesi Başkanı Ayhan Kafalı, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, akademik, idari personel katıldı.

“Milli İrade Ruhu Tüm Dünyaya Örnek Oldu”

Konferansın açılışında konuşan Rektörümüz, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından ülkemize, demokrasimize, milletimizin bölünmez bütünlüğüne karşı gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsünün üzerinden 4 yıl geçtiğini belirterek, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü unutmamak ve unutturmamak için bir araya geldiklerini söyledi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halkımızı meydanlara daveti ve bu davete katılan milletimizin destansı karşı koyuşuyla durdurulduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Çufalı, “15 Temmuz gecesi hürriyetine, bağımsızlığına, Milli İradeye, demokrasiye bağlı olan halkımızın gösterdiği bu kahramanlık düşmanlarımıza milletimizin asil karakterini bir kez daha hatırlatmıştır. Aziz Milletimizin, işgal girişine karşı gösterdiği vakur ve cesur tutumuyla ortaya çıkan Milli İrade ruhu tüm dünyaya örnek oldu. Konu vatan, bayrak ve millet ise yüce milletimiz bu konuda hiç tereddüt etmeden canını verdi” dedi. 15 Temmuz’un yıl dönümünde vatan uğruna canını veren kahraman şehitleri rahmetle, gazileri minnet ve şükranla anıyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

"FETÖ Dini Bir Yapılanmadan Çok Bir İstihbarat Örgütüdür”

Konferansta konuşmacı olarak bulunan Prof. Dr. Salih Yılmaz, FETÖ terör örgütünün teşkilatlanmasına ilişkin bilgiler vererek konuşmalarına başladı. FETÖ benzeri örgütlerin Osmanlı Devleti döneminde de görüldüğünü belirten Yılmaz, devletin iç yapılanmasına sızıp sistemi ele geçirmeye çalışan böyle tehlikeli bir örgütün tarihte görülmediğini vurguladı. Türkiye’nin insan haklarından demokrasiye sosyal devletten hukuk devleti ilkesine kadar dünya üzerinde lider bir ülke konumuna gelmesinin ABD’nin başını çektiği dış güçlerin hoşuna gitmediğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Yılmaz, ABD tarafından bu terör örgütünün tehlikeli bir araç olarak kullanıldığını söyledi. FETÖ’nün ABD, Avrupa ve Rusya yapılanması hakkında bilgiler aktaran Yılmaz, bu ihanet şebekesinin Almanya üzerinden ABD’ye bilgiler aktardığını ve dünya üzerinde sürekli kimlik değiştiren bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, " FETÖ’nün baş destekçisi ABD, istihbaratını Almanya kanalı üzerinden almakta. Esasında dini olmayan bu örgüt, Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırma emeliyle amaca giden yolda her türlü ihaneti yapabilecek kapasiteye sahip bir istihbarat örgütüdür" diye konuştu.

"15 Temmuz Karanlık Bir Geceydi”

İhanet gecesi 15 Temmuz günü Beştepe’de bulunduğunu söyleyen Yılmaz, vatandaşların ellerinde sopa ve demirle vatanı korumak adına aynı bölgede toplandığını söyledi. Vatanseverlerin tekbirler ve  "ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” haykırışları eşliğinde meydanları doldurduğunu ifade eden Yılmaz, "15 Temmuz karanlık bir geceydi. O gece vatanseverler, vatanını korumak adına kurşunların üzerine koşarcasına gidiyor, kendini mermilere, tanklara siper ediyordu. Herkes, vatan nöbeti için adeta birbiriyle yarışıyordu” dedi.

"15 Temmuz’un Kanlı Bayrağı Gelecek Nesillere İbretlik Bir Delil Olacak”

15 Temmuz gecesinden sabaha olanları, yaşananları kendi çektiği fotoğraflar ve videolar eşliğinde dinleyicilere aktaran Prof. Dr. Yılmaz, o geceye ait bilgileri ve görselleri an be an uluslararası basın ajansları ile paylaşarak, Türk milletinin vatan savunmasını dünya kamuoyu ile paylaştığını belirtti. Karanlık gecenin sabahında bir şehidimizin üzerindeki kanlı bayrağı saklamak üzere aldığını kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, “ Şehidimizin kanlı bayrağı dahil 15 Temmuz’dan geriye kalan her şeyin gelecek nesillere aktarılması adına ibretlik bir delil olacaktır” dedi.

"Vatan Sevgisi İmanla Birleşince Bizi Hiçbir Güç Yenemez”

15 Temmuz gecesi, Türk milletinin tarihte eşi benzeri görülmemiş bir cesaret örneği gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. Salih Yılmaz, “Halkımız silahsız bir şekilde iman gücüyle vatanseverliği pekiştirerek hainleri kovalamıştır. İhanet şebekesinde büyük bir korku ve endişe vardı. Çünkü darbe girişiminin gerekçesine onlar da inanmıyordu ve güvensizlik içindeydiler. Sonuç olarak milletimiz o gere büyük bir destan yazdı. Vatan sevgisiyle iman birleşince bizi hiçbir güç yenemez.” diye konuştu.

"15 Temmuz, Kahramanlığın Bir Sembolü Olarak Geçmişe Miras Kalacak”

Konuşmacı Prof. Dr. Salih Yılmaz, 15 Temmuz’un karanlık gecesinde toplumun bütün kesimlerinden insanların farklılıklarını bir yana bırakarak vatan, millet ve bayrağı için tanklara ve silahlara göğsünü siper ettiğini hatırlattı. Milletimizin verdiği kahramanlık mücadelesinin ve o gecenin sabahında yazılan kahramanlık destanının bundan sonraki nesillere bağımsızlığın, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne rehberlik edeceğini vurgulayan Yılmaz, 15 Temmuz’un Türkiye Cumhuriyeti'nin, gencinden yaşlısına her etnik gruptan yüzlerce insanın kahramanlığının bir sembolü olduğunu söyledi.

15 Temmuz’da Milletçe yeniden dirilip ayağa kalkarak sömürgecilere, işbirlikçilere ve birliği tehdit eden tüm güçlere karşı durulan o günün unutulamayacağını ifade eden Prof. Dr. Salih Yılmaz, 15 Temmuz’un karanlık gecesinde milletimiz aynı Çanakkale’de olduğu gibi istiklal ve İstikbal mücadelesi vermiştir.

Konferans Vali Mustafa Tutulmaz ve Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı tarafından konuşmacı Prof. Dr. Salih Yılmaz’a günün anısına teşekkür plaketi ve hediye verilmesi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2020, 08:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER