15 Temmuz Sergisi açıldı!..

15 Temmuz Sergisi açıldı!..

15 Temmuz Sergisi açıldı!..

Zonguldak Valiliği adına TÜGVA tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sergisinin açılışı yapıldı.
 Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonunda gerçekleştirilen açılışa, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, İl Jandarma Alay Komutanı Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Müftüsü Rüstem Can, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, daire müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. 
Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindekiler daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminde objektiflere takılan tarihi fotoğrafları incelediler.

VALİ BEKTAŞ: ‘UMARIZ BİR DAHA BÖYLE GÜNLERİ YAŞAMAYIZ’
Yaptığı incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş, “Sergiyi gezdik ve tüylerimiz diken diken oldu. İnsan hafızası isyan ile malüldür derler. İnsan hafızası unutmaya mahkûmdur. Bu ülkede şu anda güllük gülüstanlık herkes işinde gücünde normal hayat devam ederken bir anda böyle bir tabloyla yüzleşiyoruz. Arkasından da millet olaya el koyuyor. Seçtiklerine ve sisteme sahip çıkıyor. Fotoğraflara baktığımızda aklımıza ne geliyor, hemen komşu ülkelerimiz de bu olaylar hala tekrarlamaya devam ediyor. Demek ki neymiş, bizim milletimiz bizim insanımız, bu olaya ağırlığını koymasaydı 253 ferdini şehit vermeseydi, bizim de ülkemiz şu an bu fotoğrafları yaşamaya devam edecekti.  Burada millet her türlü bedel ödemeye razıdır. Unutmamalıyız ve bir daha bunları yaşamayız. Şehitlerimizi rahmetli anmalıyız. Buradan en büyük dersi o planı kuranların çıkardığını görüyoruz. Umarız bir daha böyle günleri yaşamayız” dedi.
Vali Bektaş yaptığı konuşmanın ardından anı defterine duygularını yazdı. (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2019, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER