15 yıl aradan sonra 3. yapılacak!

15 yıl aradan sonra 3. yapılacak!

15 yıl aradan sonra 3. yapılacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla yapılacak olan ve Türkiye'nin en geniş katılımlı sektör istişare platformu olması hedeflenen, 3’ncü Tarım ve Orman Şûrası 15 yıl aradan sonra Ekim ayında gerçekleştirilecek.

Ekim ayında düzenlenecek Şura Toplantısından önce ilk olarak 81 İl Müdürü ile üreticilerin katılımıyla Ankara'da tanıtım toplantısı yapıldı.

3’ncü  Tarım Şurası hazırlıkları kapsamında Zonguldak'ın ve ülke tarımının eksik yönlerinin ve sektörün daha iyi olması yolunda atılması gereken adımların konuşulduğu ve Zonguldak’ta yürütülen Tarımsal Faaliyetlerle ilgili sektör paydaşlarının da katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Eğitim ve Toplantı Salonunda düzenlenen sektör buluşmasına Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Müdür Yardımcısı, Hasan Akcaalan , DSİ 232'inci Şube Müdürü Muharrem Atalar, Meteoroloji Şube Müdürü Murat Bayraktutan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sezgin Örmeci, şube ve ilçe müdürleri, teknik personel ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Zonguldak Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı "Siz değerli sektör paydaşları ile oluşturduğumuz çalışma gruplarıyla Zonguldak tarımına ışık tutacak kararlar almayı, ilimizin tarım ve hayvancılık konusundaki mevcut durumunu, güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirmeyi umuyor ve bunları bir raporla Bakanlığımıza sunmayı planlıyoruz. Zonguldak tarımının sorunlarını dile getirmek ve ülke tarımının daha iyi yerlere gelebilmesine katkı sağlamak amacıyla III. Tarım Şurasının iyi bir platform olduğunu belirtti. Bugünkü sektör buluşmamızda gıda, tarım ve hayvancılıktan orman ve mera yönetimine kadar tüm konuların konuşulacağını söyledi. Katılan tüm paydaşlara katılımlarından dolayı teşekkür etti."

Daha sonra konuşmalarını yapan Vali Yardımcısı Turgut Subaşı "Sektör paydaşlarının bir araya gelmesinin tarımla ilgili sorunların dile getirilmesi noktasında önemli olduğunu belirtti. Toplantıda konuşulacak tarımla ilgili sorun ve çözüm önerilerinin, yapılacak olan III. Tarım şurasında Zonguldak ve ülke tarımına katkısı olacağını belirtti.

Toplantı Vali Yardımcısı Turgut Subaşı ve İl Müdürü Cemalettin Çataklı’nın yönetiminde katılımcılarla karşılıklı fikir alışverişi yapılarak Bakanlığıa sunulmak üzere son buldu.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2019, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER