1500 aile yardım aldı, 3600 aile sırada...

1500 aile yardım aldı, 3600 aile sırada...

1500 aile yardım aldı,  3600 aile sırada...

Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Zonguldak'ta 1500 aileye 1000 TL yardım yapıldığını ve 3600 aileye daha yardım yapılacağını söyledi.
 Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Corona virüs salgını çıktıktan sonra durumların değiştiğini ve oluşan istisnai durum nedeniyle SYDV'nin yardım kıstaslarının bir kenara bırakılarak Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda önceki sınırlamalar dikkate alınmadan mümkün olduğu kadar çok insanlarımıza Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti. 
Cumhurbaşkanlığı talimatıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtasıyla 1500 kişiye evlerinde 1000 TL, zaten herhangi bir müracaatta gerek olmadan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara'dan sistem üzerinden bu isimleri belirlenerek bu yardımın ailelere ulaştırıldığını belirten Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, "Şimdi Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra 3600 kişiye de o 1500 kişi haricinde, yani dolayısıyla 1500+3600, toplamda 4100 kişiye yardım yapılmış olacak. Yani bu 3600 kişinin de yine isimlerini bakanlık belirledi. Yine herhangi bir şekilde vakfa müracaat etmelerine gerek kalmadan Ankara onların hesaplarına direkt PTT aracılığıyla hesaplarına  aktarılacak" dedi. 
Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, yardım yapılan ve yapılacak insanları belirlemede Ankara'da sistem üzerinden belirlendiğini ve dolayısıyla  bu isimlerin belirlenmesinde herhangi bir fonksiyonlarını olmadığını belirtti. 
SYDV YARDIMLARI DAĞITIMDA SAAT GİBİ İŞLEYEN BİR SİSTEMİMİZ VAR. 7 BİN DOSYAMIZ VAR. YARDIMLARIN ULAŞTIRILMASINDA ZONGULDAK ÖRNEKTİR. 
SYDV'de 7 bin dosya bulunduğunu ve yardımları ulaştırmada sıkıntı olmadan saat gibi işleyen bir sisteme sahip olduklarını belirten Vali Yardımcısı Nevzat Taştan şunları söyledi: "Bizim Zonguldak'ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfında yaklaşık 7 bin dosyamız var.  Bu 7 bin kişiye bu yardımı ulaştırmada tabii değişik sıkıntılar olabileceği için sıkıntı olmasın diye  sıkıntılara şikayetleri ve serzenişleri en alt düzeye indirelim diye 2 yıl önce bir çalışma başlattık ve bu çalışma kapsamında Zonguldak'ta bulunan 7 bin ailenin tamamını 2 kez ekiplerce evlerinde tek tek ziyaret ettik ve bunun sonucunda bu 7 bin ailemizi Biz kendimizce en fakirinden başlamak üzere a,b,c,d,e,f ve g gruplarına ayırdık. A grubunda 40 tane kişi, b grubunda yaklaşık 600'e yakın kişi, C grubunda 1000 kişi gibi her grupta belli sayıda sınıflandırma yaptık. Bu sınıflandırmaya göre mesela A grubu evine ayda 100 TL bile girmeyen çok kalabalık ve evinde hastası olan evler, b grubuna gelince b grubu yine aile birey sayısı daha az olan ve engellisi olanlar, c grubunda 1400'e yakın kişi gibi bu şekilde sınıflandırma yaptık. bu sınıflandırmada mesela A grubu evine ayda 100 TL bile girmeyen çok kalabalık ve evinde hastası olan evler. b grubuna gelince b grubu yine çok fakir fakat A grubuna göre biraz daha az kalabalık olan evler engellisi olan evler, yani bu şekilde gruplara ayırdık. 
Bunu niye yaptık bunu şunun için. Hemen hemen tüm ihtiyaç sahiplerini bu sayede biz avucumuzun içi gibi biliyoruz. Dolayısıyla herhangi bir şekilde bir yerden bir bağış veya Ankara'dan toplu yardım geldiği zaman zaman kaybı olmasın diye sıkışık zamanlarda biz bu gruplarda en fakirinden en muhtaç durumdan başlayıp daha durumu hafif olanlara kadar gidiyor. Şimdi 7 bin aileden 3600 aile; bakanlığımızın şu anda ki yardım etme sınırı 701 TL, yani kişi başına gelir bir evde ki tüm gelirler kişi başına bölündüğü zaman 701 TL'yi geçiyorsa eğer o aileye biz normalde yardım yapamıyoruz, yardım yaptığımız zaman yapmış olduğumuz yardımı Mütevelli heyeti zimmet olarak çıkartıp şahıstan alıyorlar. Dolayısıyla böyle bir kıstas var. bu 7 bin aile içerisinde bu kıstasın altında kalan yani yardım yapmamız gereken yardım yapma sınırı altında olan 3600 aile var. Biz bu 3600 aileye işte bu sınıflandırma ile yardım yapıyoruz. 

 ANCAK CORONA VİRÜS SALGINI NEDENİYLE STANDART YARDIM KISTASLARI DEĞİŞTİ GİBİ BİR ŞEY. 1500 KİŞİYE EVLERİNDE 1000 TL GÖNDERDİK. ŞİMDİ 3600 KİŞİYE DAHA GÖNDERİLECEK
 Corona Virüs salgını nedeniyle istisnai bir durum oluştuğunu ve SYDV'ni yardım kıstaslarının  Bu corona virüs salgını çıktıktan sonra durumlar değişti ve bu kıstaslar da bir kenara atıldı gibi bir şey. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda biz o önceki sınırlamaları dikkate almayıp şimdiki halde mümkün olduğu kadar insanlarımıza Sayın valimizin talimatları doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz.Cumhurbaşkanımızın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtasıyla 1500 kişiye evlerinde bin TL, zaten herhangi bir müracaatta gerek olmadan aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara'dan sistem üzerinden bu isimleri belirlendi ve bu paralar o ailelere ulaştırıldı. Dolayısıyla bizim bu isimleri belirlemede herhangi bir fonksiyonumuz olmadı. Şimdi Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra 3600 kişiye de o 1500 kişi haricinde, yani dolayısıyla 1500+3600, toplamda 4100 kişiye yardım yapılmış olacak. yani bu 3600 kişinin de yine isimlerini bakanlık belirledi.  Yine herhangi bir şekilde vakfa müracaat etmelerine gerek kalmadan Ankara onların hesaplarına direkt PTT aracılığıyla hesaplarına Ankara'dan aktarılacak. Dolayısıyla   hem Watsap grubumuz var bu 7 bin kişi ile alakalı mesaj grubumuz da var. Biz bu mesajlarla o parayı aktarmak üzere bekliyoruz. Listeleri Ankara belirledi. aktarılır aktarılmaz Ankara'dan bir bu 3600 kişiye tekrar bunu mesajla bildireceğiz ve (Paralarınız hesabınıza yattı gidip çekebilirsiniz) diyeceğiz. 
 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN SYDV'LERE GELEREK ŞAHSEN BAŞVURMALARINA GEREK YOK, 2514026 ve 2564997 NO'LU TELEFONLARA ŞAHSEN, YADA 0552 7360767 ve 0555 0157982 GSM HATLARINA WATSAP ÜZERİNDEN MESAJ YAZARAK YARDIM TALEP EDİLEBİLECEK

 SYDV'ye vatandaşların gelerek başvurmasına gerek olmadIğını SYDV'ye telefonlarla başvurmaları gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan sözlerine şu şekilde devam etti: "Şu aşamada tabii bu hastalıkta (Corona Virüs) gitgide yayılmaya başladı Bu hastalığı yenmenin yolu bu hastalıktan kurtulmanın yolu temassızlıktan geçiyor. o yüzden insanlarımız evden çıkmasın ve vakfa bizzat gelip müracaat etmelerine gerek yok. Cumhurbaşkanımızın da talimatları doğrultusunda televizyonda Cumhurbaşkanı olduğunu açık açık üstüne basa basa söyledi, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma vakıflarına şahsen yüzde herhangi bir müracaat almıyoruz yani şahsi bir şekilde gelmene gerek. Sosyal Yardımlaşma Dayanışma bakmasın 2 tane sabit hat ve 2 dan de cep numarası var. bu numaraları herkesle paylaştık muhtarlarımıza paylaştık. Ve bu telefonlardan da insanlarımız telefon ederek ya da Watsap^tan mesaj yazarak müracaat edebilirler bu Watsap üzerinden yazılan mesajlar arkadaşlarımız tarafından incelenecek ve dolayısıyla herhangi bir sorusu olan bu konuda herhangi bir talebi olan varsa o talepler zaten bu telefonlar vasıtasıyla arıyoruz. 0372 2514026, 0372 2564997, 0552 7360767, 0555 0157982.Bu iki cep telefon numarasına Watsap tan mesaj atılırsa taleplerini sorunlarını Bu arkadaşlarımız bunu değerlendirecekler ve tekrar onlara dönecekler. Aynı zamanda bu mesajlar kayıtlı olduğu için talebi ne zaman yapıldığı ve hangi gün hangi saatte yapmış o mesaja cevap verilmiş mi verilmemiş mi Bizim de bunları inceleme ve denetleme imkanımız olacağı için böyle sağlam bir sistem kurduk" 
DEVLET VATANDAŞININ YANINDA. İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GIDA YARDIMLARI AYRICA DEVAM EDİYOR
İhtiyaç sahiplerine ayrıca gıda yardımlarının da devam etiğini belirten Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, şunları ifade etti: "Devlet vatandaşın hep yanında. Ankara'dan gelen yardımlar şu anda yeşil kartı olanların tamamına geliyor. Bunun yanında da işadamlarımızın ve Sayın Valimizin ve belediye başkanımızın beraber organize ettikleri ilimizde marketlerden ve belirli iş adamlarımızdan gıda destekleri oldu. Biz onları ihtiyaç sahiplerine.yeni gelenler de hızla dağıtmaya devam ediyoruz Vefa grubu aracılığı ile.yani işinden olan, Özel sektörde çalışıp da şu an itibariyle işsiz kalan bu arada tabi işe gidemediği için de kısa zamanda geçici bir süre sıkıntıya giren ailelerin de onları da taleplerini az önce bahsetmiş olduğum herhangi bir yardım etme sınırı etkisi altında kalmadan Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda mümkün olduğu kadar karşılamaya çalışıyoruz gücümüz nispetinde"
 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2020, 13:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail özdemir
İsmail özdemir - 4 yıl Önce

Rabbim devletimize yardim etsin sağlık versim 15 gün oldu işten ayrılalı gurbetten geleli ne işkura işsizlik sigortasına nede diyer yardimlara müracat edebildim

SIRADAKİ HABER