15'i firari 84 sanık savunmasını yaptı

FETÖ/PDY Davası;15'i firari 84 sanığın yargılanması

15'i firari 84 sanık savunmasını yaptı

ZONGULDAK - Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, 24ü tutuklu ve örgüt elebaşı Fetullah Gülenin de aralarında bulunduğu 15i firari 84 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün ildeki mütevelli heyetinde oldukları iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbetle çeşitli sürelerde hapis cezası istemiyle yargılanan 24ü tutuklu 57 sanık ve avukatları katıldı. Bazı tutuksuz sanıklar ise duruşma salonunda yer almadı.

Duruşmada, tutuklu sanıkların yeniden ifade vermesinin ardından avukatları savunma yaptı.

Savunmaların ardından 11 sanığı adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliye eden mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi, firari sanıkların yakalanma durumuna ilişkin bilgi alınması ve bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 2 Ağustosa erteledi.

Mahkeme heyeti, daha önceki duruşmalarda da sanıklardan 45inin adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine hükmetmişti.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülenin de aralarında bulunduğu 15i firari 84 sanık hakkında, anayasal düzeni ortadan kaldırmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile çeşitli sürelerde hapis cezaları isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2017, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER