2 Bin TL'ye Aldı 10 Bin TL Harcadı

2 Bin TL'ye Aldı 10 Bin TL Harcadı

2 Bin TL'ye Aldı 10 Bin TL Harcadı

ZONGULDAKın Gökçebey İlçesinde oto kaporta ustası babasının yanında çalışan 25 yaşındaki Samet Öztürkoğlu, 2 bin liraya satın aldığı hurda Tofaş Murat 124 marka otomobili 10 bin lira harcayarak orijinaline uygun yeniledi.
Kocaeli Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümünden geçen yıl mezun olan Samet Öztürkoğlu, 1976 model hurda otomobili, sahibinden 2 bin liraya satın aldı. Öztürkoğlu, Aydın Öztürkoğlunun işerinde otomobili Türkiyenin dört yanından topladığı orijinal parçalarla yeniden yaptı. Öztürkoğlu, 1 yılda tamamladığı otomoili iç döşemesinden dış boyasına, motorundan kaportasına kadar yeniledi. Samet Öztürkoğlu, 10 bin lira harcayarak yaptığı çocukluğunun otomobili Murat 124ü kendisi kullanıyor.
Öztürkoğlu, çocukluğundan bu yana Murat 124 sahibi olmayı istediğini ve bunun için aracı satın aldıktan sonra babasının iş yerinde gece gündüz çalışarak yenilediğini söyledi. Aracı babasının da yardımıyla yaptığını anlatan Öztürkoğlu, şöyle dedi:
Aldığımızda harabe durumdaydı. Sadece 4 ay kaportayla uğraştırk. Sonra mekanizesini düzene soktuk. Motoru yeniledik. Parçalarını internetten sipariş ederek bulduk. Orjinalliğini korumaya çalıştık. Orijinalliği haricinde başka bir parça yok. Toplamda 10 bin lirayı buldu. Gören bir daha bakıyor. Piyasada bunlardan çok az var.
Baba Aydın Öztürkoğlu da oğluna aracın kaporta ve boya işlerinde yardım ettiğini, aracı kullanmaktan büyük bir zevk duyduğunu söyledi.


 

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2017, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER