300 ÜNİTE KAN, 172 KÖK HÜCRE BAĞIŞI YAPILDI

300 ÜNİTE KAN, 172 KÖK HÜCRE BAĞIŞI YAPILDI

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen ve üç gün süren ‘Zonguldak’ın kanında hayat var’ adlı projeye 4300 ünite kan bağışı ve 172 kök hücre bağışının olduğunu belirterek Vali Mustafa Tutulmaz başta olmak üzere bağışçılara teşekkür etti.

Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç, "22-23-24 Eylül'de Sayın valimiz Mustafa Tutulmaz beyfendinin öncülüğünde Zonguldak'ın kanında hayat var sensiz olmaz kan dostum sloganı ile yola çıktığımız kan bağışı ve kök hücre bağışı programımız sona ermiştir. Bu kampanyamıza yaklaşık 430 tane gönüllümüz katılmış bulunmakta ve 300 ünite kan almış bulunmaktayız. Kanın haricinde 170 kök hücre bağışı da almış bulunmaktayız. Bu kampanyamıza katılan tüm bağışçılarımıza tüm gönüllerimize bize desteklerini hiç esirgemeyen başta Sayın valimiz Mustafa Tutulmaz beyfendiye, yardımlarını hiç esirgemeyen ,Belediye Başkanımız çok değerli Dr.Selim Ala ve Alay Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız daki tüm müdürlerimiz de çok değerli bağırsaklarımızda huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum."dedi

TÜM HEMŞERİLERİMİZİ KAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUM

Tüm vatandaşları kan vermeye davet eden Kızılay başkanı Aydın Ergenç, "Öncelikle çok değerli basın mensubu arkadaşlarım bildiğiniz üzere Türkiye'nin 300 noktasında kan bağışı topluyoruz kan bağışı topladığımız 3515 tane personelimiz de günlük yaklaşık 10.000 ünite kan topluyorduk kovid-19 münasebetiyle bu kan bağışının azalmakta ve onun için hastanelerimizde yatan hastalarımız tüm gönüllerimizde tüm vatandaşlarımızdan hastane köşelerinde ameliyathanelerde bekleyen hastalarımız kan bekliyorlar. Onun için tüm hemşerilerimizi kan bağışı vermeye davet ediyorum."şeklinde konuştu.

KAN İHTİYACINI %95 BİZ KARŞILIYORUZ

Ergenç, "Ayrıca Zonguldak'ımızda il ve ilçelerimizde ki 15 tane hastaneniz in %95 oranındaki kan ihtiyacını kan merkezimiz tarafından hastanelerimizin kanları kan merkezi tarafından karşılanmaktadır bunun da bilinmesini istiyorum." dedi.

KAN VERMEKLE COVİD-19 BULAŞMAZ

Kan vererek covid 19 bulaşmadığını ve vatandaşların bu konuda gönlünü ferah tutması gerektiğini ifade eden Kızılay Başkanı Aydın Ergenç, "Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulamak istiyorum Covid 19 kan dan bulaşmadığını tüm herkesin bilmesini istiyorum."

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2020, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER