4 bin 114 yaşındaki ağacın yanından seslendi

4 bin 114 yaşındaki ağacın yanından seslendi

4 bin 114 yaşındaki ağacın yanından seslendi

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Alaplı İlçesi'ne bağlı Gümeli Beldesi'nde Türkiye'nin en yaşlı ve dünyanın en yaşlı beşinci ağacı olan, 4bin 114 yaşındaki porsuk ağacını ziyaret etti. Zonguldak ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde son dönemde turizm geliştirmek amaçlı yapılan programlar ve projeler anlamında büyük bir öneme sahip olan Porsuk Ağacı'nın yanından insanlara seslenen Yavuzyılmaz sosyal medya hesaplarından yayınladığı videoda, 4bin 114 yıldır yaşamakta olan bu ağacın binlerce yıldır insanlığın ve yörenin tarihine tanık olduğunun altını çizdi. Yavuzyılmaz konuyla ilgili açıklamasında; 

“Dün, Alaplı İlçemizin Gümeli Beldesinde yaşamakta olan 4bin 114 yaşındaki dünyanın en yaşlı Porsuk Ağacını ziyaret ettik.

Bölgenin turizme açılma çalışmalarını yerinde inceledik. Bu çalışmaların doğa yaşamına en ufak bir zarar verilmeden, hassasiyetle yapılması için girişimlerde bulunduk. Konunun takipçisi olacağımızı belirttik. 

Bizler milletvekilleri olarak sadece insanların değil, aynı zamanda; ağaçların, denizlerin, kuşların, hayvanların ve tüm doğa yaşamının devamlılığı ile ilgili sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız.

Bölgedeki çalışmamıza destek olan Alaplı Belediye Başkanımız Nuri Tekin'e, Gümeli Belediye Başkanımız Ahmet Saydam'a, CHP Alaplı İlçe Başkanımız Hüseyin Tosun'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2018, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER