50 gün sonra yeniden! Berberler müşterilerine kavuştu

50 gün sonra yeniden! Berberler müşterilerine kavuştu

50 gün sonra yeniden! Berberler müşterilerine kavuştu

Korona virüs tedbirleri kapsamında 50 gün önce kapatılan berberler, yapılan düzenlemeler ile kapılarını yeniden müşterilerine açtı.
İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge kapsamında korona virüs salgını nedeniyle berber, güzellik salonu ve kuaförlerin faaliyetleri ikinci bir emre kadar durdurulmuş ve 50 gün kapalı kalmışlardı. Yapılan düzenleme ve hijyen kuralları çerçevesinde berber, güzellik salonu ve kuaförler yeniden açıldı. Tüm hazırlıklarını tamamlayan berberlere vatandaşlar akın etti. Randevu sistemi ile sabah saatlerinde berbere gelerek tek kullanımlık malzemelerin kullanılması ile tıraş olan vatandaşlar mutlu olurken, esnafta 50 günün ardından tüm tedbirleri alarak çalışmaya başladıklarını belirtti.

Zonguldak'ta da berber ve kuaför esnafı sabah 09.00 itibariyle işyerlerini açarak gerekli hazırlıklarını tamamladılar ve ilk müşterilerini saç kesimlerini ve bakımlarını gerçekleştirdiler.

Bazı esnaflar 51 gün boyunca kapalı kalan iş yerlerini; devlet bankalarından aldıkları sosyal destek kredileri ile yeniledi. İş yerleri dezenfekte edildi ve yeni normalleşme süreci kapsamında tek kullanımlık örtüler ve havlular alındı.
51 gün sonra iş yerini açmanın mutluluğunu yaşayan kuaför Melike Aslan, "Bugün itibariyle açtık. Ama mesafeli çalışacağız. Bütün önlemlerimizi aldık. İnsanlar korkmadan gelebilir. Ama insanlar tedirgin. İş yeri dezenfekte edildi. Dip köşe temizlik yapıldı. Zaten her şeyimiz kullan-at malzemesiydi. Ekstradan kesim peçetelerini de kullan at yaptık. Koltukları da ayırdık. Herkesin 1.5 metre mesafesi var. Gönül rahatlığı ile herkes gelebilir" diye konuştu.
50 yıllık kuaför Osman Gümüş, "Nasip oldu açtık. Hijyen kurallarına uyarak mesafeyi koruyoruz. Dezenfekte yapıyoruz. Tek kullanımlık peçeteler kullanıyoruz. Dezenfektanlarımız var. Müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Müşterilerimize dezenfekte sprey kullandırıyoruz. İçeride kişi bulunmadığı için mesafeyi de koruduk. İçeride kimseyi fazladan oturtmuyoruz. Tıraş sonrası dükkan havalanıyor. Müşteriyi temizlik ve hijyen çalışması sonrası içeriye alıyoruz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2020, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER