500 milyon yıllık serüvenin sergisi açıldı

“Zonguldak’ın 500 Milyon Yıllık Serüveni Sergisi” açıldı. Doç.Dr. Yeşim Büyekmeriç ile Turizmci Engin Zaman tarafından açılan sergide, Zonguldak’a ait fosiller ile Zonguldak’ın jeolojik tarihini içeren haritalar yer alıyor

500 milyon yıllık serüvenin sergisi açıldı

Zonguldak’ın 500 milyon yıllık serüveni sergideki fosillerle anlatıldı. Doç . Dr. Yeşim Büyükmeriç ve Amatör Mağaracı Engin Zaman, Zonguldak’ın yer altı zenginliklerini ve kömürün oluşumunu fosillerle anlattılar.
Zonguldak’ın 500 milyon yıllık serüveni sergisi Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı. Serginin açılışını Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yaptı. Serginin açılışını yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir sergi ve fosiller hakkında bilgi aldı.  Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  Jeoloji Mühendisliği Bölümü Doç . Dr. Yeşim Büyükmeriç sergide fosiller hakkında ziyaretçilere bilgi aktardı. Amatör Mağaracı Engin Zaman, “Zonguldak’ın geçmişi ve geleceği uzun zamandır yazılıyordu ve çiziliyordu. Halka dönük, basitleştirerek ve sadeleştirerek vatandaşların anlayabileceği hale getirdik. Artık Zonguldak’ın çevresinde değişik dönemlere ait bir çok fosiller bulmak imkanımız var. Ne kadar çok insan bu fosilleri görürse, doğada gezerken bunları gördüğü zaman taş deyip atmamasını sağlamak ve bilime kazandır amacımız. Zonguldak’ın e hangi evrelerden geçtiğini herkese göstermek için sergi yaptık.” dedi. Sergiyi gezen vatandaşlar fosilleri yakından inceleme fırsatı buldu.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER