60 Bilim projesi ortaya çıktı

60 Bilim projesi ortaya çıktı

60 Bilim projesi ortaya çıktı

Zonguldakta, 4006 Tübitak Bilim Fuarı düzenlendi.

Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde fuarın açılışını Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Mehmet Korkmaz yaptı.

Fuarda güvenlik, enerji verimliliği, geri dönüşüm, temiz ve alternatif enerji kaynakları, elektrik ve elektronik teknolojisi kullanımı üzerine teknolojik projelerin yanı sıra öğrenci devamsızlıkları, okuma kültürü gelişimi, girişimcilik, öğrenci sosyal medya ve cep telefonu kullanımı, öğrenci performans kaybı nedenleri, öğrencilerin gelecek kaygıları gibi sosyal projeler ilgi çekti.

Proje kapsamında bilişim teknolojileri alanında Engin Emiroğlu, Nevin Arı, Deniz Yıldız, Muhammet Kaya, muhasebe finasman alanında Sabahattin Şahin, ulaştırma alanında Neslihan Baytürk, fizik öğretmeni Kenan Koç, kimya öğretmeni Ömür İnan, Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Nevin Özger ile birlikte 9 öğretmen rehberliğinde, 9,10,11,12. sınıflardan 60e yakın öğrenci projelerin ortaya çıkmasını sağladı.

 

Sorumlu öğrencilerden Yücel Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yılki katılımın fazla olduğuna dikkati çekerek, projelerin kendileri için yeni ufuklar sağlayacağını söyledi.

Danışman Öğretmen Muhammed Kaya da yaklaşık 6 ay süren zorlu bir sürecin sonunda öğrencilerin projelerini ortaya çıkardığını belirterek, gösterilen yoğun ilgi için herkese teşekkür etti.

Öğrenci velisi Ahmet Yılmaz da çocukların başarılarını görmenin kendilerine gurur verdiğini ve çıkardıkları projelerle geleceğe daha sağlam adımlar atacaklarını dile getirdi.

Yarın sona erecek fuarda 20 proje okulun spor salonunda ziyaretçilerle buluşuyor.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018, 15:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER