67'LİLER PLATFORMU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

67'LİLER PLATFORMU BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

67'liler Platformu Genel Koordinatörü Cenk Kaplancan Fener Maden Mühendisleri Lokalinde Basın Toplantısı düzenleyerek çalışmalarını değerlendirdi.67'liler Platformu Koordinatör Yardımcıları da toplantıda hazır bulundu.

Zonguldak'ta birçok ziyaretler yaptıklarını ifade eden Cenk Kaplancan, 67'liler Platformu olarak kasım ayı içerisinde Zonguldak Buluşmaları  düzenleyeceklerini belirtti.

67'liler Platformu Genel Koordinatörü Cenk Kaplancan, toplantıda şuana kadar yaptıkları ziyaretleri değerlendirdi.

Ayrıca tarım, orman, ekonomi ve Sanayi gibi çeşitli alanlarda 67'liler Platformu olarak 11 komite oluşturduklarını ve bu komiteler tarafından çok güzel projeler üretildiğini belirten Cenk kaplancan şunları ifade etti;

OMUZUMUZDA Kİ SORUMLULUK BİR KEZ DAHA ARTMIŞ OLDU

"Son 3 günde 67'liler Platformu olarak ilimizin mülki erkanına ve protokolünü kapsayan bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Ziyaretler kapsamında Sayın Valimizden başlamak üzere çok yoğun ve gerçekten bizim de sevinerek karşıladığımız bir ilgiyle karşılaştık ve destekle. Sayın valimiz başta olmak üzere tüm bürokratik makamlardan olumlu mesajlar aldık. Çok samimi bir havada son derece dostane ve yapıcı görüşmelerde bulunduk. Zonguldak il sorunları Zonguldak'ın içinde bulunduğu durum ve çözüm önerileri konusunda 67 liler Platformu olarak herkesin çeşitli mecralarda dile getirdiği ve seslendirdiği tüm konuların üzerinde eğilip onlarla ilgili çalışmalar yapmak amacıyla bir araya gelmiş olmamız hasebiyle de kendilerinden bürokratik ve ilimizin yöneticilerinden olumlu sinyaller aldık. bu demek oluyor ki omuzlarımızdaki sorumluluk bir kez daha artmış oldu. kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz."

VALİMİZ YENİ ATANMIŞ OLMASINA RAĞMEN ZONGULDAK'IN SORUNLARI KONUSUNDA ÖN BİLGİLİ

Vali Mustafa Tutulmaz ile yaptıkları görüşmeyi değerlendiren Cenk Kaplancan, "Sayın Valimiz ile yaptığımız görüşme neticesinde şunu gözlemledik. Sayın valimiz Zonguldak'a yeni atanmış olmasına rağmen Zonguldak sorunları konusunda ve Zonguldak'tan problemleri konusunda ciddi bir çalışmayı ve ön bilgilenmeyi gerçekleştirmiş durumda. Sayın valimizi 67 ler platformunun iş ve işleyişleri konusunda kendisine bilgiler verdik ve Sayın valimizin bizden bazı ricaları oldu o ricalar çerçevesinde de bir çalışmalarımıza yön vermek hız vermek adına kendilerine söz verdik." dedi.

PROJELER ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

67’liler Platformu olarak 11 komite oluşturduklarını ve bu komitelerde 100'ü aşkın fikir insanı bilim insanı ve işi insanı bulunduğunu ifade eden Cenk Kaplancan sözlerine şu şekilde devam etti: "Haziran ayında yine burada 3 günlük bir çalışma programımız neticesinde başlamış olduğumuz toplantılar ve sivil toplum örgütlerini kapsayan geniş katılımlı gruplar ile yaptığımız değerlendirme toplantılarımız neticesinde belirlenen sorunlarla ilgili olarak oluşturmuş olduğumuz komitelerimiz geçtiğimiz aylarda çalışmaya başladı. 11 komitemizin çalışmaları neticesinde bir hayli yol aldık ve o mertebede bu komitelerde 100'ü aşkın bilim insanı fikir insanı ve iş insanı yer alıyor. Bu fikir dünyasına hizmet edecek olan ve Zonguldak için elini taşın altına koymaya kararlı gruplarımızın yoğun çalışmaları neticesinde şu anda yavaş yavaş ürünler ortaya çıkmaya başladı. Yani projeler ortaya çıkmaya başladı. Ve projelerimiz son aşamaya gelmeye başladı. Dolayısıyla 67 liler platformu olarak ilk etap çalışmalarımızı yavaş yavaş sonlandırıyoruz" 

ZONGULDAK BULUŞMASI ADI ALTINDA TOPLANTILAR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Kasım ayı içerisinde Zonguldak buluşmalarını gerçekleştireceklerini ifade eden 67'liler Platformu Genel Koordinatörü Cenk Kaplancan "Bundan sonraki aşama eğer pandemi süreci bize izin verirse Kasım ayı içerisinde değerlendirme toplantıları Zonguldak buluşmaları adı altında organize etmeyi planlıyoruz. Bu çalışma programına değerli akademisyenleri ve Zonguldak için bugüne kadar çaba sarfeden fikir ve düşünce insanlarına davet etmeyi düşünüyoruz. Bu bağlantı yapmış olduğumuz çalışmalarda Zonguldaklıların bize vermiş olduğu destek ve 67 liler platformuna gösterilen ilgiden dolayı da kendine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

67'liler Platformu Genel Koordinatörü Cenk Kaplancan, konuşmasında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü üniversite Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve il yöneticileri ve bürokrasi ziyaretlerini tek tek değerlendirdi. Her komitede alanında yetkin isimler bulunduğu belirten 67'liler Platformu Genel Koordinatörü Cenk Kaplancan, "Bizim şu anda 67’liler Platformu olarak oluşturduğumuz 11 komite ev var. kentsel miras ve kent planlaması ilişkili bir grubumuz var, hukuk komitemiz var, basın ve halkla ilişkiler komitemiz var,  e-ticaret ve hobi komitemiz var, insan kaynakları eğitim istihdam ve mesleki eğitim komitemiz var, tarımsal projeler komitemiz var, yine aynı şekilde sağlık ve çevre ile ilgili iki ayrı komitemiz var, bunlarda çalışmalarına devam ediyor.  gençlik ve spor ile ilgili komitemiz var. 11 komiteden ibaret çalışma içerisinde her komitenin kendi alanında yetkin kişilerden oluşması sebebiyle ciddi projeler üretmek üzere hareket ettiğini söyleyebilirim ve şu anda da bu komut ellerimizin hepsinden olumlu projeler hayata geçirilmek üzere Platformu muzun icra kuruluna sunulmak üzere hazırlandığını biliyoruz." dedi. 67 liler Platformu öğrencilere burs verebilir mi sorusunu yanıtlayan 67'liler Platformu Genel Koordinatörü Cenk Kaplancan, "67 diler Platformu Öncelikle Zonguldak'ın istihdam sorunlarına, eğitim sorunlarına, tarım sorunlarına, ekolojik dengesine, Ticaret hayatına ve sanayisine katkılarda bulunmak üzere proje geliştirme grupları oluşturulmuş bir platformdur. tabii ki Eğitim komitemiz içerisinde bu amaca yönelik çalışmalar yapılması talepleri var. Ancak bizim asıl şu anki hedefimiz Öncelikle istihdamdır. Ve Zonguldak'taki Bizim genç işsizliğe karşı çözüm önerisi veya en azından iş garantili eğitim programları uygulayarak Bu soruna bir çözüm bulmak için çaba sarf ediyor olmamız değerlidir tabii ki gençlerimizin Bursa alması ve bunlarla ilgili olarak da burs imkanları araştırması bizim çalışmalarımız içerisinde yer alan bir konudur Ancak şu anda acil olarak düşündüğümüz konular arasında değildir. Ama bir sonraki safhada mutlaka bu konuyla ilgili değerlendirmeler yapılacaktır' şeklinde konuştu

 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2020, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER