95.yıl törenlerle kutlandı!

ZONGULDAK’TA CUMHURİYET HALK PARTİSİ’Nİ 95. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI...

95.yıl törenlerle kutlandı!

Türkiye'nin ilk siyasi partisi olan ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 95.yıldönümünü kutladı. Valilik önünde toplanan partililer, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okundu.  

Yapılan konuşmaların ardından İsmet İnönü Parkı’na geçen partililer, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci Genel Başkanı olan İsmet İnönü Anıtı önünde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanları ve Partililer, İnönü Anıtı’na karanfil bıraktı. Daha sonra Şehitler Anıtı’na geçen CHP’liler, burada şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Zonguldak Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından İl Başkanı parti binasında 95. yıl pastasını kestiler. CHP İl Başkanı Hakkı Güney’ın Ankara’da ki kutlamalara katılması sebebiyle Zonguldak’ta ki kutlamaları İl Başkan Vekili Eylem Ertuğrul koordine etti. İl Başkan Vekili Eylem Ertuğrul kutlamalarda yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partimizin değerli İl, İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları Yöneticileri, Partimizin değerli üyeleri ve gönüldaşları, Basınımızın değerli temsilcileri, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı adına hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum, Hoş geldiniz. Cumhuriyet Halk Partimizin 95.Kuruluş Yıldönümü toplantısına gösterdiğiniz ilgi için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağ olun var olun. Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923 tarihinde “Halk Fırkası” adıyla kuruldu. 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında “Cumhuriyet Halk Partisi” adını aldı. Bugün Partimizin 95 inci Kuruluş Yıldönümü'nü kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi dünyanın en eski ve köklü partilerinden birisidir.Ülkemiz ve milletimiz adına, kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, ilkeleriyle var olmuş, milletimizin yolunu aydınlatmış, dünyanın mazlum milletlerine rehber olmuştur.

1927 yılında “Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik ilkeleriyle temellerinin sağlamlaştıran ve 1935 yılında Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleriyle dünyanın geleceğine ışık tutan Cumhuriyet Halk Partisi, bugün tüm kadrolarıyla; ülkemizin, milletimizin, bölgemizin ve dünyanın daha çağdaş bir yaşam düzeyine ulaşması için çalışmaktadır. Cumhuriyet Halk Partili olmak, her şeyden önce Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi ülkemizde ve dünyada barışı savunmak demektir.  Barış, kardeşlik demektir. Barış, özgürlük demektir. Barış, demokrasi demektir, İnsan hakları demektir.Dünya kaynaklarının etkin kullanımı demektir. Barışın önünde insan vardır, insan hakları vardır. Adil paylaşım vardır, sevgi vardır. Cumhuriyet Halk Partisi, emperyal politikalara karşıdır. Kapitalizme karşıdır, emeğin sömürülmesine karşıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi, emperyalist işgalcilere karşı mücadele içinde kurulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, çözümün partisidir.95 yıldır ülkemiz ve milletimiz adına en zor şartlar altında sorunlara çözüm üretmiştir. Bugünkü sorunlarımızın çözümü de Cumhuriyet Halk Partisinde mevcuttur. Cumhuriyet Halk Partisi, savaşın içinden, ekonomik krizlerin içinden, bölgesel krizlerden ve iç savaş provokasyonlarından çıkıp gelmiştir. Tarihi saptırmaya çalışanlar, tarihimizi dünyada emperyalizme karşı verilmiş olup zaferle sonuçlanan en büyük savaşı, 'keşke Yunanlılar galip gelseydi ' diyebilecek kadar hezeyan içindeki hainlerden öğrenenler; barış yerine savaşı ve kindarlığı savunanlar; Yandaşlık duygusuyla gözleri kararıp, ehliyet ve liyakati yok sayanlar çözüm üretemezler. Olsa olsa sorun üretirler ve sorunlar arasında kaybolup giderler”


 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER