Açlık sınırı ile hayat pahalılığı aynı değil!

Açlık sınırı ile hayat pahalılığı aynı değil!

Açlık sınırı ile hayat pahalılığı aynı değil!

 Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel teşkilat Sekreteri ve Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Askeri ücretle yapılan zammı emekliler olarak kendilerinin istediklerini söyledi.Asgari ücretin altında emekli maaşı olmaması gerektiğini belirten Mustafa Sarıoğlu şunları söyledi;

DEVLET İSTATİSTİK ENSTİTÜSÜNÜN BELİRLEDİĞİ AÇLIK SINIRI İLE PAZARDAKİ HAYAT PAHALILIĞI AYNI DEĞİL

“2018 yılı içerisinde tüm işçi emekli dul ve yetimleri derneği genel teşkilat sekreteri ve Zonguldak Şube Başkanı olarak biz başta Genel Başkanımız Sayın Satılmış Çalışkan ile beraber Türkiye çapındaki tüm Şube Başkanlarımızla beraber, yöre milletvekillerimizle beraber biz ilgili, yetkili herkezi emeklerin hak ve menfaatleri ile ilgili yazılı sözlü bilgileri verdik. İlgili bakana hatta Sayın cumhurbaşkanımıza kadar konularımızı ilettik. 2019’un ikinci günü Zonguldak’tan emeğin ve emeklinin başkentinden sesleniyorum; biz devlet istatistik enstitüsü belirlediği bir açlık sınırı var yeni verilen askeri ücret zammı var. Biz açlık sınırın altında hiçbir emeklinin maaş almamasını talep ettik ve yine talebimiz aynen devam ediyor. 2019’un ilk haftasında açıklanacak olan TÜEF’in emekliyi dikkate alarak 12 milyon emeklinin yaşadığı bir ülkede yetkililerin bunu dikkate alması lazım. Devlet istatistik enstitüsünün belirlediği açlık sınırı ile pazardaki hayat pahalılığı aynı değil. Onun için bir kez daha başta genel başkanım Sayın Satılmış Çalışkan ve tüm Şube Başkanlarımız sorumluluk bilinci içerisinde hareket ettik ve yine sorumluk bilinci içerisinde hareket edeceğiz.

İnşallah 2019 hayırlı olur diyoruz biz de müjde bekliyoruz. Emekli olarak biz ülkemizi milletimizi devletimizi çok seviyoruz ama anlayış bekliyoruz. Tüm emekli arkadaşlarımıza 2019’un hayırlı olmasını diliyoruz ve saygılar sunuyorum.”
 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2019, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER