AFGAN KARDEŞLERİMİZE YARDIM ETMELİYİZ

AFGAN KARDEŞLERİMİZE YARDIM ETMELİYİZ

AFGAN KARDEŞLERİMİZE YARDIM ETMELİYİZ

Zonguldak İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Cansız, ilimizde barındırılan Afgan mülteciler için hayırsever vatandaşlara giyim ve eşya yardımında bulunmaları çağrısında bulundu.

Cansız, İlim Yayma Cemiyeti olarak Afganlılara günlük yemek verdiklerini söyledi.

Ayrıca 15 Temmuz Erkek öğrenci yurdunda 20’si yabancı olmak üzere 80 erkek öğrenciyi barındırdıklarını, ayrıca 75 kız öğrenciyi ise evlerde barındırdıklarını belirten İbrahim Cansız, şunları söyledi:

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE TALEBELERİMİZİN İYİ YETİŞMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELİN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ

“İlim Yayma Cemiyeti Zonguldak Şubesi olarak Zonguldak’ta eğitim hizmetlerine katkımız olduğu gibi diğer faaliyetlerde de etkin olmaya çalışıyoruz üniversiteye yönelik olarak erkek yurdumuz var erkek yurdumuz soğuksa sentin de Osman çayırı bölgesinde caddesi’nde 15 Temmuz erkek öğrenci yurdumuz var bu yurtta erkek öğrencilerin barındırıyoruz.  20 tane yabancı öğrencimiz var. Ayrıca toplamda 100 kontenjanlı bir yurdumuz var. Ayrıca 75 civarında da kız öğrencilerimiz var. Bu kız öğrencilerimize üniversite çevresinde ki yakın evlerde barındırıyoruz. Bunların hizmetlerini yapıyoruz. Biz eğitim olarak ta talebelerimizin iyi yetişmesi için, memleketimize milletimize faydalı birer insan milli ve manevi değerlerini yaşayan ve bilen insanlar olarak yetişmesi amacıyla kendi kültürümüzü kendi milli değerlerimizi kazandırmak amacıyla tüm arkadaşlarımızla elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gece gündüz bunları kendimize dert ettik ve bunları temin etmeye çalışıyoruz inşallah.

AFGAN KARDEŞLERİMİZE YARDIM ETMELİYİZ

Afgan mültecilere yardım çağrısında bulunan İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Cansız, “Ayrıca Zonguldak’a gelen Afgan mülteciler var bildiğiniz gibi.  Bunları Kozlu imamatip eski lisesi binasında barındırılıyor. Burada Afgan kardeşlerimizin yemeklerini veriyoruz, Günlük 180 kişiye yemek veriyoruz. Bu sayı evlere dağılma ile biraz aşağıya düştü. Şu anda 140 Afgan mülteci kardeşimize yemek veriyoruz. Bu hizmetler ilim Yayma Cemiyeti olarak yapıyoruz. Yardım severlerin desteklerini de bekliyoruz. Bu mülteci kardeşimizin gördüğümüz noksanlıkları da var, Bunu da vatandaşımıza duyurmak isteriz. Malum havalar soğuk, kış sezonu geliyor ve mülteciler üzerinde yazlık giysiler var.  Vatandaşlarımız bu insanlara giyim yardımında bulunabilirlerse daha faydalı olacaklarına inanıyoruz.” Dedi

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER