Afrin'de alt yapı yapacaklar

Afrin'de alt yapı yapacaklar

Afrin'de alt yapı yapacaklar

İl Genel Meclisi Nisan ayı ilk birleşimi meclis başkanı Nejdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanmasıyla başladı.

Gündem maddesinde yer alan, 2018 Mali Yılı, Çaylıoğlu Jandarma Komutanlığı Mobese Güvenlik Sistemi Kurulumu harcama kaleminde bulunan 30.000.00 TL ödeneğin tenzil edilerek, Ereğli İlçesi Birliklere Yardım Harcama kalemine aktarılarak işin yaptırılması hususunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesinde yer alan, 2018 Mali Yılı Milli Eğitim Müdürlüğü Bütçesinin Gayrimenkul Büyük Onarım Gideri harcama kaleminde bulunan 17.040,00 TL ödeneğin tenzil edilerek, Devrek İlçesi Tüketime Yönelik Mal ve Malzeme Alımları harcama kalemine aktarılması hususunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Meclis’e sunulan önergede 2017 yılı bütçe yatırım programında yer alan 120 bin liralık Ödeneğin Kdz. Ereğli Koyun yetiştiricileri birliğine aktarılmasının görüşülerek oybirliğiyle karara bağlandı.

Gündem dışı söz alan ak parti meclis ysa rıfkı Gültekin, Afrin’de yapılan zeytin dalı harekatına değinerek, “Afrin’de bir kardeş köy ilan ederek alt yapısını yapmalıyız. İl Özel idaresi olarak bu noktada elimizi taşın altına koymalıyız. Bu kişisel bir önerimdir. AFAD ile istişare ederek Afrin’de oradaki insanların geri dönmesi amacıyla bir köye altyapı hizmetlerini sağlamalız.”

Konuyla ilgili yorum yapan Başkan Karaveli, “Afrin konusunda hassasız ilgilenmesi olarak mehmetçik Vakfı’na katkımız olacaktır. Ayrıca bu sene köyde Stan bize gelen rakam 39 milyon dur. Bu harika bir rakamdır. Hükümetimizce teşekkür ediyorum.” Dedi.

 
Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle toplantı sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2018, 07:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER