Ak Heyet basınla buluştu!...

Ak Heyet basınla buluştu!...

Ak Heyet basınla buluştu!...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak teşkilatı, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle kahvaltı programı düzenledi.

Kozlu Coşkunoğlu Restoran’da gerçekleştirilen programa AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar’ın yanı sıra İl Başkanı Zeki Tosun, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci ve gazeteciler katıldı.

TOSUN:  “BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ”

Kahvaltı programında ilk olarak konuşma yapan AK Parti İl Başkanı  Zeki Tosun, “Göreve geldiğimiz günden itibaren milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, bakanlıklarımızı temsil eden il müdürlüklerimizle istişare ederek yapılan yatırımları, yapılacak yatırımları, eksikliklerin durum değerlendirmesini gerçekleştirdik. İl Müdürlüklerimizin teknik süreçlerine destek olarak yatırım, proje ve ihtiyaçları için Bakan, Bakan Yardımcıları ve Genel Müdürlüklerimizle yüz yüze görüşerek taleplerimizi önem ve ihtiyaç durumuna göre dile getirdik. Bir yıllık dönem değerlendirmesi adına ilimiz adına elde ettiğimiz kazanımları paylaşmak istiyoruz. Yapılan tüm çalışmalar neticesinde yapım sürecindeki çalışmalar ve yapılması planlanan çalışmaların Zonguldak halkı adına hayırlı olmasını temenni ederiz. Bu vesileyle de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyoruz. Zonguldak için 4 yıllık dönemde çok güzel çalışmalar yapıyoruz ve yapacağız. İnşallah bu süreçte çok güzel şeyler hayata geçecek. Bizim bu süreçte teşkilat olarak birliğimiz, beraberliğimiz her daim vardır. AK Parti teşkilatları bir bütündür. Birlik ve beraberlik içinde Zonguldak’a faydalı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biz işimize bakıyoruz. Belediye başkanlarımızla, vekillerimizle beraber daha yaşanabilir kent haline getirmek için, göç alan bir il olabilmesi için bütün başkanlarımız çalışıyor. Biz dedikoduya kulaklarımızı tıkadık. Arkadaşlarımızla beraber dava için gece gündüz çalışıyoruz. Başka da hedefimiz yoktur.  Zonguldak’tan Recep Tayyip Erdoğan’a omuz verebiliyorsak, destek olabiliyorsak ne mutlu. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi

BEKTAŞ VE ALTUN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, “Bu AK Parti teşkilatının bir aile fotoğrafıdır. Kim ne derse desin birlikte bir bina oluşturulmuş. Kimse bu binadan bir çivi sökemez. Ben de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” dedi. Başkan Bektaş’ın ardından konuşan Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun. Zaman ve canınızı ortaya koyarak, adaletli hakkaniyetli olarak görev yaptığınız süreçte size sağlıklı bir çalışmalar diliyorum” şeklinde konuştu.

ALAN: “YILLARDIR BERABERİZ, BİR AİLE GİBİ OLDUK”

Bizlerin sizlere verdiği bilgileri objektif şekilde halkı bilgilendirme noktasındaki gayretlerinize şükranlarımızı sunuyoruz diyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Bugün sizin gününüz. Demokratik ve şeffaf toplumların olmazsa olması basın, tarafsız medya. Bizlerin sizlere verdiği bilgileri objektif şekilde halkı bilgilendirme noktasındaki gayretlerinize şükranlarımızı sunuyoruz. Yıllardır beraberiz, bir aile gibi olduk. 31 Mart 2019’dan sonra Zonguldak’ta bir şey değişti. Bir hizmet yarışı başladı. Ben 2020 yılının 2019’dan daha geçeceği temennisiyle yeni yılın tüm hemşerilerimize sağlıklı geçmesini diliyorum. 2020 yılında Zonguldak şantiye olacak. Hizmetlerin başlangıçlarının temellerinin atılacağı bir yıl olacak. Hizmetkâr olmaya talibiz. Objektif, tarafsız, can siperane görev yapan siz değerli dostlarımızın gününü kutluyorum.” dedi.

KARAVELİ: “HER ALANA HÂKİM BİR MECLİS VAR”

Köyler noktasında başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten İl Genel Meclisi Başkanı  Necdet Karaveli, “ Hem asfalt, hem su noktasında hem de köylerin diğer ihtiyaçları noktasında iyi bir yıl geçirdik. Kasım 2019’da 2020 yılının bütçesini yaptık KÖYDES projeleriyle de sıcak asfalt çalışmalarına, ana grup yollarına devam edeceğiz. 707 km ana grup yolları var. Bunun sıcak asfaltını yapıp çalışmalarını sürdürmek istiyoruz. Köylerde nüfusu artırmak için çalışıyoruz. İl ekonomisine katkı yapmak için Tarım İl Müdürlüğü ve dış müdürlüklerle çalışmalarımız sürüyor.  İl Genel Meclisi olarak bütün bu noktalarda istişare ederek inşallah hizmet noktasında gerçekten de ilimize güzel şeyler kazandırmak istiyoruz. İyi bir meclis var. Her alana hâkim bir meclis var. Arkadaşlar fedakârca çalışıyor. Sizin de emeğinize sağlık.” şeklinde konuştu.

TÜRKMEN: “ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Zonguldak Havaalanı ve Filyos Projesi ile ilgili açıklama da bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, “Zonguldak’ın önceliği olan alt yapı projeleri, Filyos Projesi’ni görüştük. Bu günlerde Mustafa Varank bey ile birlikte yatırımları görüştük. Bizim derdimiz sıkıntımız şu havaalanının mevcut yapısını koruyabilmek ve uçakları kaldırıp indirebilmektir. Filyos Projesi hayata geçmeye başladığı zaman o havaalanının yetmeyeceği kesindir. Biz yeni bir havaalanı yapılması adına ileriki zamanlarda gündeme getireceğiz. Buna zaten bu ihtiyaçtır. Ama bugün mevcut havalananını çalıştırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Girişimlerimiz var. Bir taraftan Valimiz ile birlikte istişare içinde olarak uzatma ve alt yapı çalışmalarını başlattı. İmkânlar ölçüsünde bunları yapıyoruz. Uçak şirketleriyle anlaşmalar devam ediyor. Buraya genellikle yazın uçaklar inip kalkıyor. Mevsimsel anlamda da Avrupa seferleri için yaz ayında kalkacağı için bir problem yok. Mevcut olan problemleri de ortadan kaldırmak için, zemin çalışmaları için gayret sarf ediyoruz. Kafa karışıklığına sebep olacak durum yok. Bartın’la aramızdaki yol da var. Limana gidecek demiryolu, liman bağlantı yolları da var. Projelendirilmiş, hayata geçirilecek olan işlerin toplamıdır. Bir yıl içerisinde böyle bir şeyi yapsanız bile imalatı bile mümkün değildir. 1 yıl içerisindeki işlerin toplamı 1.5 katrilyona yakın bir şeydir. Ana merkezlerden geçecek çalışmaların ihalesidir. Ama toplamı projelendirilmiş, ihaleye çıkılacak olan toplam o miktardır. Zaten 5.5 katrilyonu 1 yıl içerisinde harcanması mümkün değildir.” dedi.

ÇOLAKOĞLU: “BÖLGENİN LOKOMOTİF BİR PROJESİ OLACAKTIR”

Çaycuma Tarım Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmaları ile ilgili sorulan soruya cevap veren AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, “ Arazi tespit çalışması yapılmıştı. OSB yönetimi oluşturuldu. BAKKA ile yapılan   ihaleyle sonuçlandırıldı. 2020 yılı yatırım programına Tarım OSB alındı. İnşallah bu yıl içerisinde alt yapı çalışmaları başlayacak. Bölgenin lokomotif bir projesi olacaktır. Burada çalışacak personel sayısı 5 bin olur 10 bin olur. Şu anda havaalanımız yapılan çalışmalarla beraber 2 bin 200 metreye kadar çıkacak. Uzatmayla beraber Airbus 320 uçakları da inerek bu havaalanı daha etkin hale gelecek. OSB ‘ler ile beraber havaalanında gelişmeler, yer değişmeler olabilir.” şeklinde konuştu.

UÇAR: “PERDE ARKASINDA KONULARLA YAKİNEN İLGİLENDİĞİMİZİ BİLMENİZİ İSTİYORUM”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi uçar, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Uzun yıllar basın camiasıyla birlikteyiz. Yapılan çalışmalarımızı sizlerin aracılığıyla vatandaşlarımıza tanıtma imkânı buluyoruz. Konuları tartışıyoruz. Katkı sağlıyorsunuz. Zonguldak’a hizmet etmek için birlikte olacağımızı, çaba sarf edeceğimizi, aksi düşünen arkadaşlarımıza muhalefet edeceğimizi bilmenizi istiyorum. Üniversite kampüsünün artmasının yanı sıra nitelikli hale gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Tıp Fakültesi’ne katkı sağlanması, İl Sağlık Müdürlüğü’müzün çalışmalarına katkı sağlıyoruz. Hem strateji başkanımız, hem de cumhurbaşkanımızın yakinen ilgilendiğim Tıp Fakülteleri’nin maddi anlamda sıkıntılarını ortadan kaldırmak için yeni bir proje yapıldığını söyleyebilirim. Ereğli ile ilçesine fakülte yapılması konusunda uzun bir uğraş vardı. Bürokratik engellerin ortadan kaldırılması için çalışmalar oldu. Biz bir takım girişimlerde bulunduk. Burada fakültenin yapılması ile ilgili alt yapı çalışmalar bittiğini, önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını ve fakülte binasının yapılacağını söyleyebilirim. Fakültelerin idari binalarının yenilenmesi le ilgili ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Perde arkasında konularla yakinen ilgilendiğimizi bilmenizi istiyorum.” dedi.

“KONUYU BAKANIMIZA İLETECEĞİZ”

Zonguldak’ın Kozlu İlçesi’nde noterin bulunması ve bununla ilgili konuyu bakana ileteceklerini belirten Uçar, “ Kozlu büyük ilçelerimizden bir tanesi. Noterin burada olması lazım. Belediye bakanımızla gecen hafta görüştük. Konuyu bakanımıza ileteceğiz. Buraya noter gelmesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”  ifadelerine yer verdi.

TÜRKMEN: “ZORLAYICI TEDBİRLERİN DE OLMASI GEREKİYOR”

Polat Türkmen, “İşçilerimizi devlet sokakta bırakacak hali yok. Sadece durdurma işsizlikle ilgili değildir. Bir taratan da Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) kömür veriyor. Biz bunlara da çare bulmaya çalışıyor. Eren Enerji kömürü alacak. Görüşmelerimizi yaptık. Bir taraftan da çok haklı olarak havanın kirli olmaması ile ilgili çalışma olması gerekiyor. Zorlayıcı tedbirlerin de olması gerekiyor. Filtrenin takılması ve yenilenmesi kullandığı kömür miktarıyla da orantılı. Büyük bacalar 1-1.5 yılı buluyor yapılması. TTK’nın ve özel sektörün kömürünün kullanılması için eren enerji böyle bir problemin çözümünde bize katkıları oluyor. Öteki santralin de filtrelerinin en yakın zamanda yapılması kanaatindeyim. Bakanlıklar arası toplantılar başladı. Projeleri yapan fabrikalar veya atölyelerle ilgili de çalışmalar başladı.  Zonguldak’ın derdi büyük. Sıkıntımız büyük. Enerjinin, sanayinin olduğu bölgelerin sıkıntıları da büyük olur.” ifadelerine yer verdi.

“İÇİMİZDE YANLIŞ YAPAN BİR KİŞİYİ ZATEN BARINDIRMAYIZ”

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, partiye bağışlanan 31 bin liranın kendi hesabına yatırılmasıyla ilgili açıklamada bulunan Türkmen, “ Bir sürü alt yapı, diğer problemlerimiz var. Allah aşkına bizim teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız, İl başkanlarımız, milletvekillerimiz inanın söylediğiniz olaylar sizin için kıymetlidir, bizim için de kıymetlidir. Biz böyle yanlış olan şeyi içimizde barındırmayız. İtibar kaybına yol açabilmek için sokakta söylenen sözlerdir. İçimizde yanlış yapan bir kişiyi zaten barındırmayız. AK Parti bu tip hadiselerle ilgili çok duyarlıdır. Hiçbir hizmette adı sanı duyulmayan siyasiler bizi vatandaşla karşı karşıya getirmek istiyor. Paralarınızı çar-çur ediyor yiyor. İsraf meselesi çıktı. Onun üzerinden yürüyor. İş yapanların eksikleri olur, hataları olur. Bizim araştırmadığımız hiçbir şey yok. Bizi neyle suçlayabileceklerini biliyoruz. Başka yapabilecekleri bir şey yok. Rüşvet alıyorlar, israf ediyorlar. Başka konu yok. Ben Zonguldak’ın kaybedilecek olaylar değil, tam tersi olmalıdır. Bu tip olaylar muhalefetin ortaya koymaya çalıştığı şeylerdir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2020, 23:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER