AK PARTİ İL BAŞKANI TOSUN'UN BASIN BAYRAMI MESAJI

AK PARTİ İL BAŞKANI TOSUN'UN BASIN BAYRAMI MESAJI

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 24 Temmuz Basında Sansürün kaldırılışının yıl dönümü ve Basın bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınlayarak, Toplumun değerlerine saygılı, kişi haklarına ve özgürlüklere saygılı olan özgür basının demokrasinin güvencesi olduğunu söyledi.
Zeki Tosun açıklamasında toplumun sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi adına basın mensuplarının tarafsız ifade özgürlüğünün olması elzem olduğunu belirterek şu görüşlere yer verdi; “Ülkemizde maalesef bir dönem basına sansür uygulaması getirilmiş fakat 24 Temmuz 1908 tarihinde bu uygulamaya son verilmiştir. Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren basının özgür olması son derece önem taşımaktadır. Toplumumuzun sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi için basın temsilcilerimizin tarafsız ifade hürriyetinin olması şarttır. Her türlü fikrin özgürce tartışılması ve basın temsilcilerimizin her durumu kamuoyuna tarafsız aktarması konusunda önemli ilerlemeler olmuştur. Basın mensuplarımızın evrensel etik değerler kapsamında çalışmalarına devam edeceklerine inancım tamdır.
Bu duygularla Basında sansürün kaldırılışının 112. Yıldönümü ile basın çalışanlarının bayramını kutlarken, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2020, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER