AK Parti Seçim startını verdi

Basınla buluştular, önemli açıklamalar

AK Parti Seçim startını verdi

AK Parti Zonguldak Teşkilatı, kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Yılın ilk gerçekleştirilen programa AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan katıldı. 
Yapılan toplantıda AK Parti, seçim stratını da verdi. 
AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Yeni yılın ilk günlerinde basın mensuplarıyla birlikteyiz. Yeni yılın Zonguldak’a ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 31 Mart yerel seçimlerine 3 aylık bir süre kaldı. Zonguldak’ımızın adayı Dr. Selim alan ve bugün seçimi yönetecek olan arkadaşlarımızla bir aradayız. İnşallah Selim Alan ile 3 ay boyunca sıkılmadık el bırakmayacağız ve Zonguldak’ı AK Belediyecilik ile tanıştıracağız. Zonguldaklıların mutlu olacağı ve herkesin Zonguldak’ı görmek isteyeceği çalışmalara imza atacağız. Bütün teşkilatlarımız 1 yıldır çalışıyorlar. İnşallah Zonguldak’ta 1 Nisan sabahı Ak partili bir belediye olacak. 31 Mart akşamı inşallah bu mutlu günü sizlerle birlikte yaşarız” dedi. 

İlçe ve Belde Adaylarının açıklanacağı tarih konusunda da açıklama yapan Tosun, “İlçe ve Belde adaylarımız konusunda Cumartesi’den sonra açıklanacak diye tahmin ediyoruz. İstanbul ve Ankara hariç hiçbir ilin ilçe ve belde adayları daha açıklanmadı. Bizim tahminimiz İzmir adaylarının açıklanmasının ardından toplu olarak açıklanır diye tahmin ediyoruz” diye konuştu. 

Programda konuşan AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar, “2019 yılının tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Bunun için de hep birlikte tüm yapılarımız ve değerlerimizle mücadele etmeliyiz. 31 Mart yerel seçimleri işin start verildi. Zonguldak’ta yerelde sorunlar her geçen gün arttı ve Zonguldak hasta bir şehir haline geldi. Bu hastalığı tedavi edecek bir arladaşa ihtiyacımız vardı. Bizler de Dr. Selim Alan gibi genç ve dinamik bir arkadaşımızı aday gösterdik. Zonguldak bizim için çok önemli şehirlerimizden birisi. Bakanlarımıza yaptığımız ziyaretlerde şehrimizin eksiklikleri, yapılamayan be yarım kalan projeler hakkında görüştük. Taleplerimizi ilettik ve güzel karşılıklar gördük. Eksikliklerin giderilmesi noktasında Sayın Bakanlarımız gereken öz veriyi ve hassasiyetleri göstereceklerini ve yakın zamanda projelerin hayata geçirilmesi noktasında çalışacaklarını belirttiler” şeklinde konuştu. 


TTK’ya alınacak 1500 maden işçisi konusunda da açıklama yapan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar,  “TTK’ya 1500 işçi sözünü Sayın Cumhurbaşkanımız sözü verdi. Yasal süreçlerin tamamlanması için yazıların yazılması, yasa düzenlemelerinin yapılması, ilana çıkması gerekiyordu. Bu alım yapılacak. Önümüzdeki günlerde İŞ Kur’un da çalışmasıyla başvurular yapılacak. Bunu speküle etmenin bir anlamı yoktur. Cumhurbaşkanımız bir söz verdi ve bu söz yerine getirilecektir” dedi. 

İlk etapta 1000 kişi ardından yine 2019 yılı içerisinde 500 kişinin işe alınacağını belirten Hamdi Uçar, “1000+500 olarak belirtilmişti. İkisini nirlikte yapmaya kalkarsak uzar ve vatandaşın beklentisi artar. Biz hemen 1000 işçiyi alalım ve yine 2019 yılı içerisinde geri kalan 500 işçiyi alalım diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Zonguldak Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan, “31 Mart Yerel Seçimleri’nde bir hedefe varmak için yola çıkmış bulunuyoruz. İnşallah 90 gün durmadan çalışarak, Zonguldak’ın sorunlarını iyi bilen bir ekiple bu işi göğüsleyeceğimize inanıyoruz. Reçetemiz hazır inşallah. Memleketimizde yaşayan yüm insanların yüzünü güldürecek projelerle geliyoruz. İnşallah çok çalışacağız, vatandaşımıza dokunacağız, talepler ve istekler belli, Zonguldak’ı hal ettiği yere getirmek için çalıpacağız” diye konuştu. 

Alan, “Projelerimiz Ocak ayının sonuna doğru hazır olacak. Vatandaşlarımıza projelerimizi Ocak ayı sonunda anlatmaya başlayacağız. Kaçak ya da ruhsatsız yapıların olmaması için çalışacağız. Olan yerlerle ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte oturup ne gerekiyorsa yapacağız. Kaçak ve ruhsatsızlığı hiç birimiz tasvip etmeyiz ve etmeyeceğiz. Allah nasip ederse 31 Mart seçimlerinde Zonguldak Belediyesi’ni alarak Zonguldak’ı hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2019, 19:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER