Ak Parti’de aday enflasyonu..

Ak Parti’de aday enflasyonu..

Ak Parti’de aday enflasyonu..

...ÖZEL İÇERİK...

Yerel seçim startını veren Ak Parti Kdz. Ereğli’de önceki dönemlerde olduğu gibi yine aday adayı enflasyonu yaşıyor.
Mevcut Başkan Hüseyin Uysal yeniden aday olabilmek için ve başlatılan anketlerden başarılı çıkabilmek için canla başla mücadele ederken, 2009 seçimleri adayı Yüksel Balcı’da uzun zamandır kulis çalışmalarını sürdürüyor. Yüksel Balcı’nın en büyük hedefi de anketlerde ilk sıralarda yer alabilmek.
Balcı,  tek hedefinin anketlerde çıkmak olduğunu vurgularken, “Anketlerde ilk üç arasına girersem aday olurum” diyor ve başka herhangi bir planının bulunmadığını ifade ediyor.
Ak Parti’nin yine güçlü isimlerinden biri olan eski Milletvekili Fazlı Erdoğan’da Belediye Başkanı adayı olmak için her türlü şartı zorluyor. Fazlı Erdoğan aday olabilmek için Genel Merkez ile ilişkilerini sıcak tutmayı tercih ediyor.
Daha önce katıldığı bir radyo programında Belediye Başkanı aday adayı olduğunu söyleyen önceki dönem Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan da, A, B ve C planlarının bulunduğunu belirterek kafaları karıştırmıştı.
Candan her fırsatta Hüseyin Uysal için, “Bunu Ereğli’nin başına ben bela ettim ben kurtaracağım” sözlerini sarfediyor. Bu sözlerden sonra kamuoyunda, Uysal’ın yeniden aday yapılması halinde Candan’ın Uysal’a seçim kaybettirip Ereğli’yi kurtarması için başka bir partiden aday olabileceği şeklinde yorumlar yapılmaya başlandı.
Önceki dönemlerde Ak Parti’den Belediye Başkan aday adaylığı müracaatında bulunan Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay’ın da yine adaylık müracaatında bulunacağı kesin. Kalay aday adayı olduğunu zaten kamuoyuna deklare etmiş durumdu.
Ak Parti eski İlçe Bşkanlarından Erol Şahin de son anda bir sürpriz yaparak Belediye Başkanı aday adayı olmaya karar verdi.
Erol Şahin’de güçlü aday adayları arasında gösteriliyor. Şahin de tıpki Fazlı Erdoğan gibi Genel Merkez’in yanısıra teşkilat mensuplarına güveniyor.
Ak Parti’de bir sürpriz de eski Tarım İlçe Müdürü olan Ahmet Kızmaz’dan geldi.
Ahmet Kızmaz kamuoyuna aday adaylığını açıklamasa da çevresine aday olacağını bildirdi. Kızmaz önceki dönemlerde de İl Genel Meclisi Üyeliği müracaatında bulunmuş ancak listeye konulmamıştı.
Ak Parti’de dikkat çeken bir gelişme de İbrahim Sezer’in adaylığı konusu.
Müsiad Başkanlığını da yapan İbrahim Sezer 2014 yerel seçimlerinde aday adaylığı müracaatında bulunmamıştı ancak aday olabilmek için Genel Merkezin kapılarını aşındırmıştı.
Belediye Başkanı aday adaylığı düşünenlerden kurucu İlçe Başkanı Muhammet Köse ile önceki dönem İl Genel Meclisi Üyelerinden Ahmet Köse ise çalışmalarını sessiz sedasız yürütüyorlar.
Kdz. Ereğli’de aday adayı olmayı düşünenler sadece bunlarla da sınırlı kalmıyor.
24 Haziran Genel Seçimlerinde Milletvekili aday adayı olan Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ın da belediye için müracaat edeceğine kesin gözüyle bakılırken, Belediye Meclis Üyelerinden Salih Kumaş’ın da adaylık müracaatında bulunacağı kulislerde konuşuluyor.
Bu arada, milletvekilliği için görevinden istifa eden sonrasında yeniden aynı göreve atanan İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın da belediye başkanı aday adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Ak Parti Kulislerinde, adaylık için adı geçen isimlerin yanısıra bir çok ismin daha müracaat edebileceği konuşuluyor.
Kuran Kursu binasını yıkıp apartman yapmak için mücadele eden ancak tepkiler üzerine bu mücadelede başarısız olan Halil İbrahim Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago, Milletvekili aday adaylarından Erkan Karakök, Dr. Naci Yalçınkaya, eski adaylardan Cevat Kır, Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Faruk çaturoğlu’nun da adaylık müracaatında bulunacakları kamuoyunda konuşuluyor.
Ak Parti’den Belediye Başkanı aday adaylığında bulunacak isimlerin büyük bir kısmının tek hedefinin ise Belediye Meclisine girebilmek olduğu öne sürülüyor.
Bu arada, TSO Başkanı Arslan Keleş’inde belediye başkanı dayı olmayı hedeflediği kulislerde ciddi olarak konuşuluyor.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2018, 20:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakanazm
hakanazm - 6 yıl Önce

Erol şahin dışındaki tüm isimler ,AK partiye yakışır ve ilçeye faydası olacaktır.Erol şahin tamamen kendi
ve akrabalarının işleri ! için adaylığa iştahlanmıştır.İlçe b.lığı döneminde ilçeye zerre faydası olmamıştır.Ereğli herkesi çok iyi tanır.Hakeden kazansın inşAllah.

SIRADAKİ HABER