Akademisyenler adliyede!

Akademisyenler adliyede!

Akademisyenler adliyede!

 Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEÜ) görevliyken meslekten ihraç edilen 4ü tutuklu 21 akademisyenin yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu 4 sanık bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada, 9 tutuksuz sanık yer aldı.

Sanıklar savunmalarında, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye ve beraat taleplerini yineledi. 

Mahkeme heyeti, bazı tanıkların dinlenilmesine, adres tespitlerinin yapılmasına, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 7 Marta erteledi.

Bu arada bir sanığın, güncellenen ByLock listesi kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiği, tutuklu sanık sayısının 4e düştüğü öğrenildi. 

- İddianameden 

İddianamede, aralarında eski rektör yardımcısı ve dekanın da bulunduğu meslekten ihraç edilen 21 akademisyen hakkında, silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek suçlamalarıyla, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6 aydan 15er yıla kadar kadar hapis cezası talep ediliyor.

 
Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2018, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER