Akdemir, atık geri dönüşüm çalışmalarına hız verdi

Akdemir, atık geri dönüşüm çalışmalarına hız verdi

Akdemir, atık geri dönüşüm çalışmalarına hız verdi

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, atık geri dönüşüm çalışmaları ile ilgili olarak Bahçelievler İlkokulu ve Dr.Derviş Nihat Arkat İlkokulu’nu ziyaret etti. Çevre bilinci ve geri dönüşüm çalışmalarına büyük önem veren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bu kapsamda Bahçelievler İlkokulu ve Dr.Derviş Nihat Arkat İlkokulu’nu ziyaret etti. Ziyarete;  Belediye Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Tatar da eşlik etti.

Daha yaşanabilir bir çevre için, öğrencileri bilinçlendirdiklerini belirten Başkan Akdemir, Bahçelievler İlkokuluna ve Ahmet Erdoğan İlkokuluna geri dönüşüm kutuları temin ettirdi. Atık yağların toplanması konusunda, öğretmenlere de bilgilendirme yapan Başkan Akdemir, evlerde kullanılan atık yağlarının biriktirilerek, Belediyeye müracaat edilmesini, ekiplerin bizzat atık yağları topladıklarını ifade etti.  Okullarda çevre bilincinin geliştirilmesi adına, çalışmalara hız verdiklerini belirten Başkan Akdemir, kağıt atıkları, plastik atıkları, metal atıklar, cam atıklar ve atık pil toplama kutuları ile çok sayıda geri dönüşüm elde ettiklerini kaydetti.

Vatandaşlarımızın çevreye karşı duyarlılığı konusunda daha da bilinçlenmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Başkan Akdemir, metal ve plastik geri kazanım ile %95 enerji tasarrufu sağlandığını ifade etti.  Başkan Akdemir, 1 ton atık kâğıdın geri kazanımı ile 17 ağacın kesilmesinin önlendiğini özellikle vurguladı.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2018, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER