Akdemir, Basın Mensuplarının Sorularını Yanıtladı!..

Akdemir, Basın Mensuplarının Sorularını Yanıtladı!..

Akdemir, Basın Mensuplarının Sorularını Yanıtladı!..

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Emirgan Otelde basın toplantısı düzenledi.  

Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Başkan Akdemir, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Akdemir yaptığı açıklamada, Zonguldak’ta sorun bitmez devam eder. Ben 41. Belediye başkanıyim. Diğer 40 Belediye başkanımız da kendince bir şeyler yapmıştır. Hepsine teşekkür ediyorum. Bütün belediye başkanları gönülden hizmet vermişler. Benim de yetişemediğim zamanlar oldu. Ben belediyeyi teslim aldığımda araç gereçler çok zayıftı. Teknik arkadaşlarımızla oturup konuştuk araç parkımızı genişlettik. Araç gereçleri kiradan kurtardık. Kendi malımız oldu. Zaman zaman iş arkadaşlarımız emekli oluyordu. Eray küçük meblağda para verebiliyorduk. Teknik arkadaşlarla konuyu masaya yatırdık ve kredi çekerek emekli olun arkadaşlarımızın paralarını ödedik. Taşeron hiçbir işçinin alacağı yoktur. Onun dışında hizmet noktasında eleştiri aldığım konu özellikle yollar olmuştur. Neden, ben de Zonguldaın evladıyım. Zonguldak’ta günü kurtarmak için belediye başkanlığı yapılmaldır. 40 yıl ileriye taşıyacak işler yapılmalıdır.


Zonguldak’ta alt yapı sorunu hallettik. Doğalgaz olarak yüzdeseksenini tamamladık. Enerji kütleleri var. Bu enerji kütlesi akçakocaya kadar etkiliyor. Zonguldak bir tasman bölgesidir. Yeraltı suları da baş. Bunların hepsi birer etkendir. Örnek olarak asma yolunda zemin tam oturmadığından sürekli çökmeler meydana geliyor. Ontemmuz, Çınartepe, Hastane yolu gibi bir çok yerlerin telleri temizlendi. Şehir görüntü olarak rahatlayacaktır. 170 milyon yatırım oldu. Özellikle çok büyük sıkıntı olmadan elektrik kesintisi olmayacak. Enerji konusunda sıkıntıların %98’i ortadan kalkacak. 

Ben belediye başkan olarak asla yaptığım hiçbir işten pişman değilim. Zongulda baktığımızda alternatif yolu yok. Olsaydı eğer hiçbir sıkıntı çekmezdik. Bizden sonra gelecek arkadaşlar eksiklikleri mutlaka tamamlayacaktır. Gene olsa gene yaparım. Günü kurtarmak için belediye Başkanlığı yapılmaz günü kurtarmadım. Ben de çok sıkıntı çektim. Benim de elimde suyum, elektriğim kesildi. Beyaz eşyaların benim de zarar gördük. Altyapı önemlidir. Doğalgaz büyük kolaylıktır. Vatandaşlarımız külden tozdan kurtulacaktır mutlu olacaktır. Başka illerden şehirlerden gelen belediye başkanları geldiğinde ‘başkanım sen burayla nasıl baş ediyorsun’ şeklinde konuşuyorlar. Zonguldak’a kepçeyi vuracaksın dümdüz yapacaksın.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2019, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER