Akdemir: ‘Bildiğiniz şeyleri tekrar etmeyin!’

Zonguldak Belediye Meclisi Ekim ayı ilk birleşiminde 10’uncu etap tartışması

Akdemir: ‘Bildiğiniz şeyleri tekrar etmeyin!’

Zonguldak Belediye Meclisi Ekim ayı ilk birleşimi Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleştirildi.
Açılış ve yoklama ile başlayan birleşimde 8 gündem maddesi görüşüldü. Gergin anların yaşandığı birleşimde, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve AK Partili meclis üyesi Grup sözcüsü Abdullah Karagüzel arasında polemik yaşandı. 
AKDEMİR: ‘HALKIMIZIN SIKINTISINI GİDERMEK İÇİ ÇALIŞIYORUZ
Daha sonra gündemin yedinci maddesi olan İmar ve şehircilik Müdürlüğü’nün 24.09.2018 tarih ve 223 sayılı, Zonguldak Kent bütünü imar planları kapsamında mevcut imar planlarında 2981/3290/3366 sayılı yasada belirtilen huşular dikkate alınarak Islah İmar Planı 10’uncu Etabı olarak bilinen, Tepebaşı Mahallesi ve Yeşil Mahalle sınırları dahilinde kalan alanlarda, Zonguldak Valiliği, Milli Emlak Müdürlüğü ve Kadastro Müdürlüğünce yürütülerek sonuçlandırılmış olan 2/B çalışmalarının ardından ıslah İmar Planının Revizyon İmar Planı olarak plan tadilatı yapılarak değiştirilmesi ile ilgili meclis kararı görüşüldü. CHP’li meclis üyelerinin sorusu üzerine açıklamada bulunan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir: “Zonguldak’ın genel durumunda gerçekten farklılıklar ve ihtiyaçlar var. Özellikle 10’uncu inşaat kısmında tünel inşaatı, karayollarının güzel bir çalışması hayata geçecek. Kadastromuz güzel bir çalışma yaptı. Orman Bölge Müdürlüğü kanalıyla 2/B çalışması yapıldı. Halkında ihtiyaçları farklılaştı. Halkın istekleri gündeme geldi ve hem sözlü hem de yazılı başvuruları var. Bu anlamda da hem halkın hem Zonguldak’ın da gelişimi içerisinde nasıl proje yapabiliriz onu araştırıyoruz. İnsanlar mağdur mu olacak yada daha iyi haklara mı sahip olacak yönünde sorular var. Bizler halkın en iyi şekilde sıkıntılarının giderilmesi adına çalışma yaparız. Başka da bir düşüncemiz yoktur. Özellikle 18 uygulaması olmazsa olmazlarımızdandır” dedi.  
KARAGÜZEL: ‘BİZ ŞEHRİN TAMAMININ MASAYA YATIRILMASINI TALEP EDİYORUZ’
Daha sonra konuşan AK Partili meclis üyesi ve grup sözcüsü Abdullah Karagüzel: “10 mahallede sorun var, neden belli bir yer kırmızı çizgi içine alındı? Neden 10’unu etap? Burada eğer bir şey konuşulacaksa 19 etap ıslah programından 2-3 tanesi gerçekleştirildi. Geri kalanlar askıda duruyor. Bunu size 2009 yılından beri söylüyoruz, ıslah yapı. İhmal ettiniz! Meclisten çıkan yasa çerçevesinde tapu kadastro vatandaşa tapu dağıtıyor. Eğer siz sorumluluğunuzu yerine getirseydiniz, İmar Müdürlüğünde çürüyen o dosyalar çözülmüş olacaktı. Biz şehrin tamamının masaya yatırılmasını talep ediyoruz” dedi.
AKDEMİR: ‘İYİ BİLDİĞİNİZ HALDE TEKRAR TEKRAR SÖYLEMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ!’
Hep aynı şeylerin konuşulmasından rahatsızlık duyduğunu söyleyen başkan Akdemir: “Hep aynı şeyleri söylüyoruz. Biz İmar Islah Planını devam ettirdik. Bunu iyi biliyorsunuz. İyi bildiğiniz halde tekrar tekrar söylemeye çalışıyorsunuz! Yapmadık mı yoksa mahkeme iptal mi etti?” şeklinde konuştu. 
ZAM GELDİ!
Gündemin önemli maddelerinden biri olan, Zonguldak merkez ve ilçelerde toplu taşımacılık hizmetti yapan Atıl İnsan Kaynakları tarafından sivil ve öğrenci ücretlerinin yeniden belirlenmesi talebi gündeme geldi. Okunan gündem maddesinin ardından, üç yıl boyunca ücretlere zam yapılmadığı gerekçesiyle sivil 2 lira 75 kuruş, öğrenci ise 2 lira 50 olarak oy birliğiyle kabul edildi. Böylelikle yeni ücret belirlenmiş oldu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2018, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER