Akdemir'i ziyaret etti!

Akdemir'i ziyaret etti!

Akdemir'i ziyaret etti!

CHP Balıkesir Milletvekili CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, bir dizi ziyaret için gelmiş olduğu Zonguldak’ta, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Ziyarete; CHP Zonguldak Milletvekili, CHP İl Başkanı Hakkı Güney ve partililer katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının Zonguldak’ı nasıl etkilediğini araştırmak için ziyaretlerde bulunduklarını belirten CHP Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Başdanışmanı Ahmet Akın; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün Zonguldak’tayız. Emeğin başkenti ekonomik krizden nasıl etkilendi? CHP olarak el birliği ile bu süreci nasıl atlatırız? Bunun araştırmasını yapıp, Genel Başkanımıza rapor halinde sunmayı hedefliyoruz. Hedefimiz ortak. Hedefimiz; Türkiye Cumhuriyet’inin ekonomik olarak daha bağımsız bir hale gelmesidir. CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 13 maddelik bir raporla bunu kamuoyuna açıklamıştır. Biz bu 13 maddelik tavsiyeleri tek tek anlatıyoruz. Türkiye Cumhuriyet’inin ekonomik açıdan daha bağımsız, kendi gücünü en etkin şekilde gösterebilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise; ekonomik sıkıntının getirmiş olduğu işsizlik sonucu halkın psikolojik olarak da derinden etkilendiğini, el birliği ile bu zorlu sürecin üstesinden gelinmesi gerektiğini ifade etti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ziyarette yapmış olduğu konuşmasında şu görüşlerine yer verdi: “Öncelikle Sayın Vekilimize nazik ziyaretinden ötürü teşekkür etmek istiyorum. Zonguldak enerji bölgesidir. Yatırımlar planlanmış, adım atılmaya çalışılmış ancak şehrimizde bu anlamda hala sıkıntılar çözülememiştir. Yerel yönetimler olarak, bizler de elimizden gelen gayreti ve çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Özellikle, bizlerin bu konudaki isteği iş güvenliğinin sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesidir. TTK’ya işçi alımı konusunda 1500 değil, daha fazla olması gerektiğini düşünüyoruz. İşsizlik had safhada… Bu ise birçok aileyi derinden etkilemektedir. Hem, hükümet kanadından milletvekillerimiz, hem de kendi milletvekillerimiz el ele verip, dostça, kardeşçe şehrimiz için ortak hareket etmeleri ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürmeleri gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, günün anısına Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Balıkesir Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Sayın Ahmet Akın’a, madenci heykeli armağan etti.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2018, 20:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER