Akdemir'e Zaman Kalkanı

Akdemir’e Zaman Kalkanı

Akdemir'e Zaman Kalkanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, Zonguldak Belediyesi’nin çalışmadığı iddiaları üzerine sert konuştu. Geçtiğimiz yıllarda bir Ak Parti’linin Zonguldak Belediyesi’nin AK Parti’ye geçmeden lavuar alanının tahsis edilmeyeceğini söylediğine dikkat çeken Zaman, “Zonguldak’ta mahallelerde çalışmalar yapılıyor. Herkes siyasi gözlüğünü çıkarıpta baksın” dedi.

“BELEDİYE AK PARTİLİ OLURSA LAVUAR ALANI TAHSİS EDİLİR”
Lavuara alanı ile ilgili çok konuşulacak sözlere imza atana CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, “Hangi partiye mensup belediye başkanı olursa olsun şehirleri için çalışıyorlar. Ne ile çalışıyorlar? Aldıkları para karşılığı çalışıyorlar. Mevcut siyasi iktidar beledilere ne kadar para veriyorsa ona göre çalışıyorlar. Burada söylenecek bir söz varsa bunu mevcut siyasi iktidara söylemek lazım. Belediyenin Milli Gelirden aldığı payın ne kadar düşük olduğunu vatandaşların bilmesi lazım. Bu anlamda küçük şehire bakıpta küçük beyinle konuşmamak lazım. Büyük düşünmek lazım. Beldiyeciliği bilmek lazım. Bir baba eşini ve çocuklarını en iyi şekilde geçindirmek ister. Bu neye bağlıdır? Cebinde ki paraya bağlıdır. Belediyelerde öyle. Başkanlar deli mi yani? Şunuda söyleyeyim yeri gelmişken. Bana AKP’nin yetkili isimlerinden bir tanesi Zonguldak’ta yıllar önce şunu söylemişti; Biz lavuar alanını ancak AKP buradan belediye kazanırsa belediyeye veririz... Peki bu yeri senelerden beri belediyeye vermiyorsunuz. Orası mezbelelik olarak şehrin merkezinde duruyor.” Şeklinde konuştu.
“BU AYMAZLIKTAN VAZGEÇİN”
Lavuara alanının belediyeye verilmemesini şehrin cezalandırılması olarak yorumlayana CHP’li Zaman, “Zonguldak nüfusunun yarısı AKP’ye diğer yarısı CHP’ye oy veriyor. Siz bilip bilmeden kimi cezalandırıyorsunuz. Zonguldak’ta CHP’ye oy verenler dışında yine herkesi cezalandırmış oluyorsunuz. Bu yanlış tutumdur. Bu lavuar alanı biran önce belediyeye verilmesi gerekiyor. Ödül almış proje hayata geçirilmelidir. Bu alanı belediyeye vermemekle halkına düşmanlığın nedir? Bu aymazlıktan bunların kurtulması lazım. Bu anlamda belediyelerimizin hepsi çalışıyor. Her siyasi partinin belediyesi çalışıyor. Lütfen Milli gelirden belediyelerimize aktarılanpayları arttıralım. Ondan sonra seyredleim belediyenin çalışıp çalışmadığını.” Dedi.
“SİYASİ GÖZLÜKLERİ ÇIKARSINLAR”
Zonguldak Belediyesi’ni Milli Gelirden aldığı paya rağmen başarılı bulduğunu dikkat çeken Başkan Zaman, “Bu paya rağmen ben belediyeyi başarılı buluyorum. Ben bütün mahallelerde dolaşıyorum. Belediyeyi eleştiren insanlar siyasi gözlüklerini çıkarsınlar ve mahalleleri dolansınlar. Zonguldak’ta çok ciddi anlamda sorunlar çözüldü. Altaypı ve derelerin ıslahından tutun, doğalgazın akabinde sokakların yeniden yapılanması...bir çok konuda hızlı bir şekilde çalışmalar sürüyor. Boya küpü değil ki bu sok çıkar Zonguldak’ın sorunları hemen bitsin. Herşeyin bir sırası var. Bu durumda CHP’li belediye değil de AKP partili belediye olsa ne olacak. Sizler meclistesiniz ne yapıyorsunuz. Böyle düşünmek lazım.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2018, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER