Alacağına şahin, borcuna karga!

Alacağına şahin, borcuna karga!

Alacağına şahin, borcuna karga!

İl Genel meclis Üyesi Hayrettin Kartal: "13 aydır Başkent Elektrik, Özel İdare'ye 833 bin lira borcunu ödemiyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal, Başkent Elektirik'ğin Özel İdare'ye  833 bin lirayı 13 aydır ödemediğini iddia etti.

SAYIŞTAY TAHSİL EDİN DİYOR

CHP’li il Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal, "Dünkü İl Genel Meclisi birleşiminde 2019 yılı kesin hesap raporu gündeme geldi. Burada ben bir soru sorarak Kasım 2019’da görüştüğümüz Sayıştay Denetim Raporu'nda bir bölüm vardı. O bölümde Özel İdare'nin Zonguldak genelinde 34 tane trafo kurulumu ve enerji nakil hatları ile ilgili ücretini ödediği yaklaşık 833.000 TL bir para var. Sayıştay bu paranın mutlaka Başkent Elektrik'ten tahsil edilmesini istiyor. Ve Özel İdare de Sayıştay’ın verdiği raporda 8 Mayıs 2019 Tarihi itibari ile Başkent Elektrik'ten bu paranın tahsil edilmesinin talep edildiği, ama 13 ay geçmesine rağmen halen Başkent Elektrik bu parayı Özel İdareye ödememiş. Başkent Elektrik ödemeye de yanaşmıyor ve sanki ödememek için bin dereden su getiriyor.

Bu para Özel İdarenin parasıdır. Sayıştay raporuna göre bu paranın Özel İdareye aktarılması gereklidir. Başkent Elektrik normal bir vatandaşa fatura gönderdiğinde fatura bir ay içersinde ödenmediğinde hemen açma kapama parası faizsiyle osuyla busuyla hemen ihtarname gönderiyor, 13 aydan beri özel idarenin 833.000 lirasını ödemekte ise zorlanıyor! Naz ediyor, bu paranın mutlaka ve mutlaka ödenmesi gerektiğini ben kamuoyuna açıklamak istiyorum. Özel İdare bu parayı talep etmiş ama Başkent Elektrik sanki naz ediyor, öderiz deyip sallıyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2020, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER