Alan'dan Koronavirüs açıklaması...

Alan'dan Koronavirüs açıklaması...

Alan'dan Koronavirüs açıklaması...

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, tüm dünyada etkisini gösteren Koronavirüs (Covid-19) vakası ve ilimizde alınan tedbirler hakkında açıklama yaptı.
 
Başkan Alan, dezenfekte çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: ‘Tüm Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) vakaları ile birlikte Bakanlıklarımızdan aldığımız bilgilendirmeler sonrası, Valiliğimizin öncülüğünde yapmış olduğumuz koordinasyon toplantısı akabinde, hızlı bir şekilde belediye ekiplerimiz tarafından koronavirüse karşı dezenfekte çalışmalarımızı başlattık. 
Özellikle; halkımızın ortak kullanım alanları olan camiler, halk otobüsleri, duraklar, banklar, Şehirlerarası Otobüs Terminalimiz, Pazaryerlerimiz, Belediye Ana Hizmet Binamız başta olmak üzere, tüm şantiyelerimizde virüse karşı tedbir amaçlı dezenfekte çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 
Ayrıca ekiplerimiz an itibariyle; Valilik Binası, Adliye, Ağız Diş Sağlığı Merkezi, 112 Acil Çağrı Merkezi, Vergi Dairesi, İl Müftülüğü, TÜİK ve Merkez Huzurevi olmak üzere dezenfekte çalışmalarını tamamlamıştır.
Diğer resmi kurumlarımızın yanında, dolmuş ve taksi duraklarımız, okul servislerimiz ve yine eğitim-öğretim süreci başlamadan önce çalışmalarımız kapsamında okullarımız da dezenfekte edilecektir. 
Bu çerçevede çalışmalarımız virüs tehdidi atlatılana kadar periyotlar halinde sürecektir. Aynı zamanda tüm kurumlarımız ile birlikte bu süreci koordineli bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. 
Vatandaşlarımızın, özellikle Sağlık Bakanlığı’mızın koronavirüs riskine karşı yayınlamış olduğu ‘14 Kural’a uymalarını önemle tavsiye ediyoruz. Unutulmamalıdır ki; hiçbir virüs tedbirlerimizden güçlü değildir. Bu nedenledir ki; bu süreçte panik yapmayalım, hijyen kurallarımıza mümkün olduğu kadar dikkat edelim. 
Sonuç itibariyle; Zonguldak Belediyesi olarak üzerimize düşen tüm tedbirlerimizi aldık ve almaya da devam ediyoruz.  Resmi kurumlar dışındaki açıklamalara itibar etmemenizi rica ediyorum.
Saygılarımla..’


Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2020, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER