Alan'dan kurtuluş mesajı

Alan'dan kurtuluş mesajı

Alan'dan kurtuluş mesajı

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 98’inci yıldönümü ve Uzun Mehmet’i Anma Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Türkiye Cumhuriyet’in ilk vilayeti olma özelliği olan şehrimizin 98 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Fransız işgalinden kurtarıldığını, Zonguldak kömür havzasının Türk sanayisine uzun yıllar yön verdiğini ve ilimizin süreç içerisinde sanayi kenti kimliği kazandığını ifade etti. 
Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk vilayeti olan Zonguldak, 98 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından Fransız işgalinden kurtarılmıştır. Zonguldak’ın bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibi olanların başında, 8 Kasım 1829’da taşkömürünü bulan Uzun Mehmet geliyor. Uzun Mehmet’in taşkömürü bulmasıyla ilimiz, süreç içerisinde sanayi kenti kimliği kazanmıştır. Taşkömürünün 1848 yılından itibaren üretilmeye başlanmasıyla birlikte ülkemizin sanayileşmesinde, ekonomik ve toplumsal gelişiminde de Zonguldak, önemli rol görevi üstlenmiştir. 
Taşkömürünü bularak ilimize büyük katkı sağlayan Uzun Mehmet başta olmak üzere, bu uğurda can veren tüm maden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, 21 Haziran Zonguldak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 98’inci yıldönümünü ve Uzun Mehmet’i Anma Günü’nü canı gönülden kutluyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2019, 19:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER