Alan'lı ilk mecliste encümen ve komisyonlar belirlendi

Alan'lı ilk mecliste encümen ve komisyonlar belirlendi

Alan'lı ilk mecliste encümen ve komisyonlar belirlendi

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Zonguldak Belediye Başkanı seçilen ve geçtiğimiz hafta mazbatasını alarak görevi teslim alan Dr. Ömer Selim Alan’nın başkanlığında Zonguldak Belediye Meclisi ilk birleşimi gerçekleştirildi.
CHP’li Meclis üyesi Atınç Kayırova’nın mazerat dilekçesi verdiğiMart ayının ilk birleşiminde, AK Parti,. CHP ve MHP’li meclis üyeleri hazır bulundu.
Öte yandan meclis toplantısına vatandaşlar tarafından da yoğun katılım sağlanırken, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İilçe Başkanı Mustafa Çağlayan’da katıldı. 
AÇILIŞ KONUŞMASINI BAŞKAN ALAN YAPTI
Meclisin açılış konuşmasını Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan yaptı. Yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Alan: “Seçimle şahsım Belediye Başkanlığına sizler de Belediye Meclis Üyeliğine seçildiniz. Bizi hizmet için halkımız bu göreve layık gördü, şükranlarımı sunuyorum. Zonguldak için alacağımız ve vereceğimiz kararlar şimdiden hayırlı olsun. Yeni dönem belediye meclisimizin birleştirici bütünleştirici bir meclis olacağına inanarak büyük bir sorumluluk aldığımızı düşünüyorum ve saygılar sunuyorum” dedi. 
BaşkanAlan’ın yaptığı açımış konuşmasının ardından yoklama yıpılırken, toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.
Öte yandan, meclis toplantısı 12 gündem maddesi ile devam etti. MHP'nin iki üyesi, AK Parti'nin adaylarına destek verdi
Gündemin üçüncü maddesi olan, Meclis 1. ve 2.Başkan Vekili gerçekleştirildi. Zonguldak Belediye Meclisi 1’inci ve 2’inci Başkan Vekili seçimleri için AK Parti Murat Uzun ve Samet Ayvaz’ı aday gösterdi. CHP ise Osman Bekaroğlu ve Okan Onur’u aday gösterdi. Yapılan oylamada Belediye Meclisi 1’inci Başkan Vekili ve 2’inci Başkan Vekili sonuçları şöyle; AK Parti’den Murat Uzun:19, Samet Ayvaz:19 ve  CHP’den Osman Bekaroglu:12, Okan Onur: 12 oy aldı. Yapılan oylama sonucunda  Zonguldak Belediye Meclisi 1’inci Başkan Vekili 19 oyla Murat Uzun, 2’inci Başkanvekili ise Samet Ayvaz oldu.
Zonguldak Belediye Meclisi meclis Kâtipliği seçimleri yapıldı. AK Parti Meclis Katipliği’ne Asil Adaylar Uğur Sarıkan ve Havva Yılmaz’ı, Yedek adaylar olarak ise; Sarihe Eryiğit, Samet Ayvaz’ı aday gösterdi.
CHP ise Meclis Katipliği adaylığına asil; Hürmet Kartal, Vahdettin Velioğlu’nu, yedek aday olarak ise Sertan Bacak ve Ozan Demirtaş’ı aday gösterdi.
Meclis Katibi: Uğur Sarıkan 19, Hava yilmaz 19
Yedek: Sarihe Eryigit 19, Samet Ayvaz 19
CHP Asıl Üye:  Hürmet Kartal 12i Vahdettin Velioğlu:12
Yedek: Sertan Bacak 12 Ozan Demirtaş:12 oy aldı.
Meclis Katipliğine Asil Üyeler: Uğur Sarıkan ve Havva Yılmaz, Yedek Üyeler ise Sarihe Eryiğit ve Samet Ayvaz seçildi.
Parti, Encümen Üyeliği’ne Şendoğan Karataş, İbrahim Cansız, Sarihe Eryiğit, aday gösterirken, CHP ise Encimen üyeliği için Deniz Dilaver, Osman Bekaroğlu ve Kenan Ekiz’i aday gösterdi.
AK Parti’den aday gösterilen Şendoğan Karataş, İbrahim Cansız ve Sarihe Eryiğit 19 ay alarak Zonguldak Belediye Meclisi Encümen Üyeliği’ne seçildi.
CHP’nin encümen üyesi adayları Deniz Dilaver, Osman Bekaroğlu ve Kenan Ekiz 12 oy aldı.
Zonguldak Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri:
AK Parti’den; Uğur Sarıkan, Havva Yılmaz, Bünyamin Babaiban; CHP’den Özberk Papila, Hürmet Kartal oy birliği ile seçildi.
Zonguldak Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeleri:
AK Parti’den; Bekir Selçuk, İbrahim Cansız, Murat Uzun; CHP’den Turgut Aydın ve Sertan Bacak ot birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeliği’ne seçildi.
Zonguldak Belediye Meclisi Türlü İşler Komisyonu Üyeleri şu isimlerden oluştu; (AK Parti) Hüseyin Kahveci, Sinan Toprak, Lütfü Çavuş, (CHP) Ozan Demirtaş, Vahdet Velioğlu
Zonguldak Belediye Meclisi Trafik Komisyonu Üyeliği’ne oy birliği ile AK Parti’den Onur Turgut, Gökhan Çöteli, Mehmet Gökçınar, CHP’den Hasan Şenol, Kenan Ekiz seçildi.
Zonguldak Belediye Meclisi Metropoliten Birlik Üyeleri seçimlerinde Şendoğan Karataş, Sinan Toprak ve Samet Ayvaz seçilirken, yedek üyeliklere ise Havva Yılmaz ve Gökhan Çöteli seçildi.
Zonguldak Belediye Meclisi ZONÇEB Üyeliğine AK Parti’den Bünyamin Babaiban, Mehmet Gökçınar, CHP’den ise Osman Bekaroğlu seçildi. Yedek üyeliğe ise AK Partili üye Kenan Ekiz seçildi.
Zonguldak Belediyesi Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği Üyeliği’ne AK Parti’den Onur Turgut, Birkan Hamarat seçilirken AK Partili yedek üye Uğur Sarıkan oldu. CHP’den ise Turgut Aydın ve Deniz Dilaver üye olarak seçildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2019, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER