Albayrak güven tazeledi

Albayrak güven tazeledi

Albayrak güven tazeledi

Zonguldak Ziraat Odası 5. Olağan Kongresi İşKUR toplantı salonunda yapıldı. 

42 delegenin bulunduğu ve tek liste ile gidilen kongre Saygı duruş ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Kongreye,  Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Tarım Orman il ve ilçe şube müdürleri, Dernek başkanları ve İlçe Ziraat Oda Başkanları, katıldı.

Mevcut başkan Şerafettin Albayrak genel kurulda bir konuşma yaparak şunları söyledi;

“Odamızın 5. Olağan Genel Kuruluna hoş geldiniz.Şahsım ve Zonguldak ziraat odası adına hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Bir önceki Genel Kurulumuzdan bugüne , ahirete intikal eden dostlarımıza,Allahtan rahmet diliyorum. Genel Kurul ;Köy ve Beldeler düzeyinde başlayan ,demokratik bir seçim sürecinden geçerek,buraya kadar gelmiş olan siz değerli delegelerimiz,kendi köyünüzde veya mahalenizde,çiftçilerimizin gözü kulağı olacağız..Ziraat odası Meclis ve yönetim kurulumuzun,2015 yılı itibariyle 2018 yılına kadar geçen 4 yılık faaliyet döneminde , çiftçilerimizin karşılaştığı sorunların çözümü için, mevcut imkanlar dahilinde , her türlü hizmeti vermeye çalışmaktadır.
Ziraat odamız 2019 yılı itibariyle 4455  üye sayısına ulaşmıştır.
Yönetim kurulumuz ve Ziraat Mühendisimiz ile  Belde ve köylere gidilerek çiftçilerimize devletin verdiği desteklerle ve yapılan üretimle ilgili bilgilendirme toplantıları yapılmış olup  toplantılarda bize aktarılan önemli sorunların bir kısmını ilimizde çözmeye çalıştık, çözemediklerimizi Ziraat Odaları Birliğimize sunduk. Genel Başkanımız tarafından ilgili bakanlıklarla görüşmesi neticesinde çözülen bu sorunları köylerde toplantılar yaparak çiftçilerimize anlattık.
Çiftçilerimize gerek yüz yüze toplantılar yapılarak gerek telefonla yada mesaj yoluyla bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır.Odamızca hazırlanan bilgi broşürleri çiftçilerimize dağıtılmaktadır.
 İlimizin merkez ilçe, Devrek, Çaycuma, Gökçebey, Kozlu, Kilimli , KDZ. Ereğli ve Alaplı ilçelerimizde geçmiş dönemlere dayalı fındık üretimi olduğu halde sadece “Alan Bazlı Fındık Desteği” nden KDZ. Ereğli ve Alaplı ilçelerimiz faydalanılmaktaydı. Merkez ilçemiz, Kozlu, Kilimli, Devrek Çaycuma ve Gökçebey ilçelerimiz 07.02.2015 tarihine kadar Alan Bazlı Fındık Desteğinden faydalanamamıştır. Bu nedenle çiftçilerimiz  mağdur olduğu gibi, odalarımız da üye yapmakta ve aidat toplamada çok sıkıntılı dönemler geçirmiştir.
 Bu konuda Ziraat odamızın uzun yıllar yapmış olduğu çalışmalar neticesinde ilimizin sivil toplum örgütleri, siyasetçilerle ve çiftçilerimizde sık sık toplantılar düzenlenerek hazırlanan  raporların Valilik kanalıyla , İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ‘na  sunulduğu ve ayrıca Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanlığımıza da arz edilmiştir. Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanlığımızın 2014 yılında Trabzon ilinde düzenlemiş olduğu bölge toplantısında Sayın Genel Başkanımızın daveti üzerine toplantıya katılan o günkü Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile birlikte bakanlara ilimizin alan bazlı fındık destek kapsamına alınması konusunu arz etmiştik. Bunun üzerine sayın genel başkanımızın çok önemli girişimleri ile 07.02.2015 tarih ve 29260 sayılı resmi gazetede yayınlanarak ilimizin tüm ilçeleri alan bazlı fındık üretimi kapsamına alınmıştır.
Köy ve Beldelerde Tarım ve Hayvancılık faaliyeti yapan üretici ve çiftçilerimize yıl içerisinde beş gün köy ziyaretleri ve en az  yılda 6 gün tarla günleri düzenlenmiştir. Ayrıca üreticilerimizin ceviz ve kestane üretimi yapmaları için teknik konusunda Ziraat fakültelerinden hocalar getirilerek bilgi verilmesi konusunda konferans düzenlenmiştir.Tarım İl Müdürümüzün ve Ziraat Odamızında destekleri ile ilimizde Farmers” Fair Batı Karadeniz Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı “düzenlenmiştir. Açılan bu fuara çiftçilerimizin katılmaları için belde ve köylerimizde bulunan tüm çiftçilerimizi fuara davet ederek geliş-gidiş konusunda odamız tarafından destek verilmiştir. Dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk ÇELİK ‘in 2016 yılında Trabzon ilinde yapmış olduğu bölge toplantısında ilimizin tarım ve hayvancılık alanında oluşan sorunlarıyla ilgili  rapor hazırlanarak Ziraat odası başkanlığı olarak toplantıda Sayın Bakana ilgili dosya sunulmuştur.
2017 yılında Ankara Tandoğan meydanında düzenlenen  14 mayıs Dünya Çiftçiler günü kutlamaları  için 45 çiftçimizle birlikte odamız tarafından geliş gidiş konusunda destek vererek katılım sağlanmıştır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün “Köylü Milletin Efendisidir.” olarak tanımladığı köylü ve çiftçilerimize hizmet etmenin , kutsal bir görev olduğunun bilinciyle her türlü hizmeti çiftçilerimize sunmaya çalışacağız.”

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2019, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER