ALEMDAR GEMİSİ'NE İSTİKLAL MADALYASI İÇİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENDİ

ALEMDAR GEMİSİ'NE İSTİKLAL MADALYASI İÇİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENDİ

Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz bir araya gelerek, Alemdar Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi için TBMM’ye Kanun teklifi sunmalarının ardından, Gazi Alemdar Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticileri geminin önünde basın açıklaması düzenledi.

Dernek Başkanı Oktay Demiroğlu, Başkan Yardımcısı Atılay Durmaz Demiroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Tan Okay, Feridun Güleryüz, Atilla Akar, Can Canver ve Günay Aydın’ın açıklaması şu şekilde:

 “Bugün sizlerle beraber olmamızın sebebi, Ereğli'miz ve İstiklal Savaşımız için çok önemli olan Gazi Alemdar Gemisi'ne istediğimiz İstiklal Madalyası için Zonguldak milletvekillerinin müşterek hazırladıkları kanun teklifini T.B.M.M. Başkanlığı'na sundukları bilgisini vermek ve bu konuda çalışma yapan sayın temsilcilerimize teşekkür amacı iledir. Bilindiği gibi Alemdar Gemisi'ne İstiklal Madalyası verilmesi konusunda Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık’ın uzun yıllardır süren çalışmaları ve üst düzeyde teşebbüsleri vardı. Kendilerine bu değerli girişimleri için teşekkür ederiz.

Derneğimizin de bu konuda milletvekillerimize talebi oluyordu, geçtiğimiz yıllarda TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman ile de heyet olarak görüşerek talebimizi iletmiş ve olumlu yanıt almıştık. Şuanda geldiğimiz aşamada Zonguldak Milletvekilleri bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sundular.

Bizler Gazi Alemdar Gemisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu olarak huzurlarınızda milletvekillerimiz Sayın Polat Türkmen'e, Sayın Ünal Demirtaş'a, Sayın Ahmet Çolakoğlu'na, Sayın Deniz Yavuzyılmaz'a ve Hamdi Uçar'a, bu çok değerli çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz. Ereğli’miz için çok önemli olan bu çalışmanın takip edilerek sonuca ulaştırılmasını talep ediyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Ereğli'mizden yetişen değerli insan Saadet Oruç hanımı da arayarak bu girişimi desteklemesini istediğimizde, kanun çalışmalarından haberdar olduğunu, konunun takipçisi olacağını ve bu konudaki çalışmalar için başarılar dilerken çok üst düzeyde temasları bulunduğunu öğrendik. Bizde yönetim kurulu olarak büyük mutlulukla Saadet Oruç hanıma çok teşekkür ediyoruz.

Bir dileğimizde TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan var. Şöyle ki, bu kanunun çıkış tarihi, Alemdar Gemisi'nin İstiklal Savaşı’nın tek deniz zaferini kazanışının 100.yılı olan 27 Ocak 2021 tarihine yetişecek bir çalışma olmasının sağlanmasıdır. Sayın Şentop'tan bu konuda yardım bekliyoruz. Gösterdiği ve göstereceği ilgi ve destek için de şükranlarımızı sunuyoruz.

Son bir dileğimizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a. Gazi Alemdar Gemisi’ne verilecek madalyayı 100. yılda bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızın takmasıdır. İstiklal Savaşı'nda kendini düşman işgalinden kurtaran ilk kent olan Kdz. Ereğli’'nin konuğu olsun ve bu şerefli madalyayı, milli mücadele tarihimizin efsane gemisi Gazi Alemdar'a Sayın Cumhurbaşkanımız gelip taksın.

Bu konudaki mücadelemize, bizlere destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2020, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER