Altın Plaket Haberal’a

Mehmet Çelikel Lisesi 81 Yaşında…

Altın Plaket Haberal’a

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk bağış okulu olan Mehmet Çelikel Lisesi kuruluşunun 81’nci yılını her yıl olduğu gibi çeşitli etkinliklerle kutladı.

MÇL kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cumartesi günü Valilik binası önünde, Atatürk Anıtı’na çelenk konulup, MÇL öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.

Mehmet Çelikel Lisesi’nin 81’nci kuruluş yıldönümü(1938) dolayısıyla dün(Pazar günü) MÇL Salonu’nda plaket töreni düzenlendi.

Törene; Başkent Üniversitesi kurucu Rektörü ve CHP 24. Dönem Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Okul Müdürü İsmail Aşkar, MÇL Vakfı Başkanı M. Sağlam Gürol, MÇL Mütevelli Heyeti Başkanı Yüksel Aytaç’ın yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ile eski mezunları katıldı.

Törende açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Aşkar “Çelikel’li olmak bir ayrıcalıktır”dedi.

MÇL Vakfı Başkanı M. Sağlam Gürol, 2019 yılında okuldan mezun olanların sayısının 19 bine yaklaştığını, MÇL Vakfı’nın Can Polat Pamay ve 13 arkadaşıyla 1988 yılında; 1960 mezunlarıyla kurulduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından; 1988-89 yılı mezunlarına 30. Yıl,1968-69 yıl mezunlarına 50 yıl1942-59 mezunlarına ‘Altın Yıl’ plaketi verildi.

81. Yıl ‘Altın Yıl’ plaketi Başkent Üniversitesi kurucu Rektörü ve Çelikel Mezunu Prof. Dr. Mehmet Haberal’a verildi.

Törende konuşan Prof. Dr. Haberal ‘Atatürk ne dedi; ‘Söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır’. Her vatandaşının birinci görevi önce ülkemize sahip çıkmak, onu yüceltip, yükseltmektir. Bu vesile ile 1938’de okulumuzu kuran Mehmet Çelikel’i rahmet ve minnetle anıyorum’ dedi.

Haberal, “Türkiye odun ateşinin ışığından bugün lazere ışığına geldi. Bugün ben lazer kullanıyorum. Bu elbette ki benim marifetim değil. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin marifetidir. Bu bizi bu okulda, bu Çelikel’de yetiştiren çok değerli öğretmenlerimizin eseridir” dedi.

Plaket töreninin ardından her yıl geleneksel hale gelen etli pilav dağıtımı gerçekleştirildi.

Önümüzdeki yıl yapılacak olan 82. Yıl dönümü etkinliklerinde1962 yılı mezunlarından Köksal Toptan ve Ali Osman Odabaş’a ‘Çelikel Büyük Ödülü’ verilecek.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2019, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER