Altun; Partiye Ayda Yılda Bir Gelirim

Altun; Partiye Ayda Yılda Bir Gelirim

Altun; Partiye Ayda Yılda Bir Gelirim

Altun Gider Ayak Konuştu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Altun, CHP İl Kongresinde aday olmama kararını neden aldığını açıkladı. İl Başkanlığına aday olan Umut Başoğlu’nun kendisine gelerek aday olmak istediğine dikkat çeken Altun, “Böyle bir teklif geri çevrilemezdi” dedi. Kongreden sonra sade vatandaş olarak hayatını devam ettireceğine dikkat çeken CHPli Altun, “Partiye ayda yılda bir giderim. Çağırırlarsa partide olurum” şeklinde konuştu. CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman’ın, Başoğlu’na 6 ilçenin destek verdiği söylentileri üzerine “Bunlar İngiliz ayak oyunları” değerledirmesi yapmasına karşılık veren Altun, “Bu kendisini bağlar. Ben siyaseti bırakıyorum” dedi.
Altun’un partiye ayda yılda bir gelirim ve çağırırlarsa gelirim sözleri ise CHP İl Başkanlığından küskün şekilde ayrıldığı yorumlarına neden oldu. Bilindiği üzere Altun daha önce adaylık hakkında, “Tünelin sonunda ışığı görürsem aday olurum” diyerek destek arayışlarında çıkacağı imasında bulunmuştu. Altun’un adaylık çekilmesi aradığı desteği bulamadığı gibi “Ayda yılda bir gelirim parti” şeklinde beyanat vermesi “Küskün ayrılıyor” iddialarını kuvvetlendiriyor.
“KARARIMI SAKLADIM”
Aday olmayacağını Salı günü bir ilçe başkanına söylediğini ancak Ereğli’de ilçe başkanları tarafından düzenlenen toplatıda tesir ve etki etmemek için kararını sakladığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Ahmet Altun, “Ben aday olmayacağımı zaten geçtiğimiz Salı günü sabah 10:00 sularında ilçe başkanlarımızdan birtanesine söylemiştim. Pazartesi günü Kilimli ve Kozlu ilçe başkanlıklarına ziyarete gittim. Gittikten sonra gece kararı verdim ve aday olmayacağımı belirttim. Ancak ilçe başkanlarının Ereğli’de ki toplantılarına taraf olmamak için karara tesir etmemek için sakladım. Şuana kadarda hiç bir ilçe başkanı ile adaylık ve destek konusunda görüşmeden karar vardım. Dediğim Salı günü yalnız bir ilçe başkanına söylemiştim aday olmayacağımı.” Dedi.
“BAŞOĞLU BENİM KÖYLÜM”
Umut Başoğlu’nun kendisine gelerek aday olmak istediğini ve genç adayrın önünü açmak için bu kararı kabul ettiğini belirten CHP’li Altun, “Aday olmamamda genç adayların önünü açma prensibimin tesiri oldu. Umut Başoğlu benim köylüm ve yakınım. Başoğlu bana geldi direkt aday olmak istediğini söylediğinde ben hemen kabul ettim. Niye kabul ettim? Ben bu partiye geldiğimde bana bu sorular soruldu. Gençler nerede? Ben o zaman şunu demiştim, “Gelen olduda biz mi kabul etmedik?”. Başoğlu kendi ayağı ile geldi. Böyle bir teklif olunca benim bunu red etme gibi durum söz konusu olamaz. Ben daha önce belirtmiştim il başkanlığını 2-3 sene daha yaparım veya yapmam diye. “
“ZAMAN’IN KENDİ TAKDİRİDİR”
CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman’ın, Umut Başoğlu’na 6 ilçenin destek verdiği yönünde söylentiler üzerine, “Bunlar İngiliz ayak oyunlarıdır” değerlendirmesine karşılık veren Altun, “Kendi taktirleridir. Ben artık aday olmayacağıma göre aktif siyasetten ayrılacağıma göre 8 tane ilçe başkanının söylediği herşey kendini bağlar.” Dedi.
“HER GÜN PARTİYE GELMEM”
Kongreden sonra sade vatandaş olarak hayatına devam edeceğini ancak CHP’den davet gelmesi üzerine programlara katılacağına işaret edene CHP İl Başkanı Ahmet Altun, “Ben davet edildiğim yere gelirim. Onun dışında normal sade vatandaş olarak hayatıma devam edeceğim. Partiye hergün gitmem. Ayda yılda bir gelirim. Hergün gitmem” şeklinde konuştu. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2018, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER