Anne Sütü Emzirme Danışmanlığı Eğitimi düzenlendi

Anne Sütü Emzirme Danışmanlığı Eğitimi düzenlendi

Anne Sütü Emzirme Danışmanlığı Eğitimi düzenlendi

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Doktor, Hemşire ve Ebelere Anne Sütü Emzirme Danışmanlığı Eğitimi düzenlendi.
Kadın Doğum ve çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonunda üç gün süren eğitimi Doktor Cansu Sürat Helvacı, Ebe Sevil Çelik, Havva Yeşilyurt, Sevda Eryiğit tarafından verildi. Üç gün süren eğitimin kapanış törenine Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Tülay Çakır Bakkaoğlu, Çeküs Şube Uzmanı Handan Özçoban Saka ve Çeküs çalışanları katıldı. 
Düzenlenen kapanış töreninde bir konuşma yapan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Tülay Çakır Bakkaoğlu şöyle dedi: “Bütün bebekler ve çocuklar sağlıklı olmak, sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir.  Emzirme ise; bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Sağlıklı bir büyümeye giden yolda atılması gereken ilk adım anne sütü ile emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır.
Dünya Sağlık Örgütü, bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini sağlıklı  yaşam için şart koşmakta ve her yıl ekim ayının ilk haftasını “Dünya Emzirme Haftası” olarak kutlanmaktadır. Dünyada 120 ülkede ve Ülkemizde kutlanmakta olan 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftasının amacı; anne sütü ile beslenmenin önemine yönelik farkındalığın arttırılmasıdır.
Son yıllarda Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları ve bütün sağlık personelinin çabalarıyla ülkemizde ilk 6 ay sadece anne sütü verme ve emzirme oranları giderek artmaktadır. 
Dünyada her yıl 1 milyondan fazla yeni doğan bebek emzirilmediğinden dolayı ölmektedir.
Ülkemizde ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenen bebek oranı 2003’te yüzde 21 İken 2018’de yüzde 42’ye çıkmıştır.
Sonuncusu 2013 yılında çıkarılan TNSA (Türkiye Sağlık ve Nüfus Araştırması) verilerine göre bu oranlarda önemli ölçüde düşüşler yaşanmıştır. Rapora göre ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenen bebek oranı yüzde 30’a düşmüş fakat ortanca emzirme süresi ise yüzde 15,7’ye yükselmiş durumdadır.”

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER