AÖF'den sınavsız ikinci üniversite İmkanı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemi tarafından hayata geçirilen "Sınavsız İkinci Üniversite" fırsatı her geçen gün daha fazla öğrenciye kucak açmaya devam ediyor.Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi...

AÖF'den sınavsız ikinci üniversite İmkanı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemi tarafından hayata geçirilen "Sınavsız İkinci Üniversite" fırsatı her geçen gün daha fazla öğrenciye kucak açmaya devam ediyor.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Zonguldak Şube Müdürü Halide Tuba Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, bir örgün programda kayıtlı olan veya herhangi bir ön lisans, ya da lisans programından mezun olanların sınavsız ikinci üniversite kapsamında istedikleri bir programa kayıt yaptırabildiklerini belirtti.

Çok isteyerek kayıt yaptırdığı örgün bir programda okuyan, aslında bir mesleği olan ama çalıştırdığı alanı değiştirmek isteyen, hobisi ya da ilgi duyduğu alan doğrultusunda akademik bilgi edinmek isteyenlerin ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'ne yöneldiklerine dikkatiçeken Tunç, şunları kaydetti:

"İlgililer, sınavsız ikinci üniversiteyle ilgili detayları http://ikinciuniversite.anadolu.edu.tr adresinden bulabilirler. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi af duyurusu www.anadolu.edu.tr sitemizden yayınlanmıştır. 18 Mayıs'tan önce kaydı silinen öğrenciler, Açıköğretim Fakültesi Büroları'ndan 13 Ağustos'tan itibaren en geç 18 Eylül mesai bitimine kadar affa müracaat edebilirler. Ayrıca geçmiş yıllarda ÖSYM tarafından yerleşip kayıt yaptırmayanlar, ÖSYS Sonuç Belgesi'ni, Dikey Geçiş Sınavı ile yerleşip kayıt yaptırmayanlar Dikey Geçiş Sınavı sonuç belgesini af kapsamında başvuru sırasında yanlarında bulundurmak zorundadır. ÖSYS Dikey Geçiş Sınavı sonuç belgesi ÖSYM'den temin edilebilir."

KAYNAK; AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2018, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER