"ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE ORTALAMA TOPLU SÖZLEŞMELER YAPTIK"

"ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE ORTALAMA TOPLU SÖZLEŞMELER YAPTIK"

Hizmet-İş Sendikası Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Oruç, Bartın-Ulus ve Abdipaşa Belediyeleri ile Zonguldak-Saltukova, Elvanpazarcık ve Beycuma, Belediyelerindeki toplu sözleşmeleri de tamamladıklarını söyledi.
Onuç, İşçilerin mutlu olduğu, işçilerin haklarının yenilmediği ve onların aileleriyle  geçimini sağlayacak ve asgari ücretin üzerinde  ortalama toplu sözleşmeler yaptıklarını ifade etti.
Kilimli ve Nebioğlu belediyeleri ile toplu sözleşme görüşmelerine başlayacaklarını da belirten Nihat Oruç, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili şu bilgileri verdi:

"En son yaptığımız geçtiğimiz Cuma günü; Bartın-Ulus belediyesinde Ulubey şirketi ile yaptığımız Toplu sözleşme gayet işçilerin mutlu olduğu sonuçlar sonuçlanmıştır, Kademeli bir artış sağlık orada. Ondan önce geçen hafta da yine Bartın-Abdipaşa Belediyesi ile bir toplu sözleşme imzaladık.Bu arada Saltukova belediyesi ile sözleşme imzaladık. Elvanpazarcık ve Beycuma, belediyelerindeki toplu sözleşmeleri de bitirdik. Şu sıralar Nebioğlu ve Kilimli Belediyesi kaldı. İnşallah işçilerin mutlu olduğu, işçilerin haklarının yenilmediği ve onların aileleriyle  geçimini sağlayacak ve asgari ücretin üzerinde  ortalama toplu sözleşmeler yaptık.Her iki tarafta mutlu. yaptığımız toplu sözleşmeler işçilerimize ve belediyelerimize hayırlı olsun."

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2020, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER