Asker ağabeylerine harçlıklarını bağışladılar

- TSK'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek için harçlıklarını biriktirerek bağışta bulunan Zonguldak Yayla Ortaokulu öğrencilerine, Mehmetçik Vakfı'ndan cevap geldi

Asker ağabeylerine harçlıklarını bağışladılar

ZONGULDAK - Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriyenin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına destek için harçlıklarını biriktirerek bağışta bulunan Zonguldak Yayla Ortaokulu öğrencilerine, Mehmetçik Vakfından teşekkür mektubu geldi.

Okulun öğrencileri, Mehmetçike destek olabilmek için harçlıklarından biriktirerek topladıkları 8 bin 6 lirayı Mehmetçik Vakfının banka hesabına yatırdı. Vakıftan öğrencilere gelen teşekkür mektubunu öğrencilerden Suana Şalvarcıoğlu, arkadaşlarına okudu.

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürlüğünden gelen mektupta, şu ifadelere yer verildi:

Vatanımızın ve ulusumuzun güvenliği, huzuru ve refahı için canlarını hiçe sayarak şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin bakmakla yükümlü olduğu yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklerimize sosyal ve ekonomik destek sağlamayı, çocuklarını üniversite seviyesi dahil okutmayı gaye edinen, gücünü yüce milletimizin üstün insanlık ve yardımlaşma duygusundan alan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfına, Zonguldak Yayla Ortaokulu adına yaptığınız 8 bin 6 lira bağışınızla önemli katkıda bulundunuz. Bu yüce davranışınız dolayısıyla Mehmetçiklerimiz adına şükranlarımı ve saygılarımı sunarım.

Okul Müdürü Ahmet Bozdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mehmetçiklerin Afrinde verdikleri mücadeleye okul olarak destek vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Çocukların düzenledikleri kampanyadan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Bozdemir, Çocuklar 6 günlük süre içerisinde harçlıklarından biriktirerek 8 bin 6 lira topladılar. Bunu Mehmetçik Vakfımızın hesabına yatırdık. Makbuzunu okulun çeşitli bölümlerine astık. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Maddi ve manevi olarak bizler her zaman ordumuzun, devletimizin yanındayız. Onlar orada savaşıyorlar ama bizler onları dualarımızla destekliyoruz. diye konuştu.

Öğrencilerden Yaren Yıldırım da kendileri için canlarını ortaya koyan Mehmetçiklere destek olmak istediklerini anlatarak, Bütün arkadaşlarım bu kampanyaya özveriyle katıldılar. Teşekkür belgesi gönderildiği için çok mutluyuz. Onlara yardım edebildiysek ne mutlu bize. Umarım diğer öğrencilere de örnek olabilmişizdir. şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Samet Kara ise kampanyayı başlattıkları andan itibaren destek gördüklerini ifade ederek, her zaman Mehmetçikin yanında olduklarını dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER