Aslankılıç'a rest çektiler Kargidan'ı desteklediler

Aslankılıç'a rest çektiler Kargidan'ı desteklediler

Aslankılıç'a rest çektiler Kargidan'ı desteklediler

Cumhuriyet Halk Partisi Kilimli Teşkilatı’nda görev almış eski yöneticiler Ali Aslankılıç’ın aday gösterilmiş olması sonucu bir bildiri yayınladı. Bildiride “Aslankılıç’ın başarısızlığına ve iddia edilen usulsüzlük ve yolsuzluklarına ortak olmayı reddediyoruz” ifadelerinde bulunarak Aslankılıç’ın adaylığını desteklemediklerini bu yüzden Erdinç Kargidan’ın adaylığını destekleyen eski yöneticiler 2019 Yerel Seçimlerinde dengeleri değiştirecek görünüyor.

CHP’li Eski yöneticiler 2014 yerel seçimler öncesinde yapılan ön seçimde Ali Aslankılıç’ı desteklediklerini vurgulayarak 2019 seçimlerine kadar olan Başkanlık süreci boyunca Aslankılıç’ın başarısızlığına ve iddia edilen usulsüzlük ve yolsuzluklarına karşın destek olmayacaklarını açıkça ifade ettiler.

Aslankılıç’ın yaptığı iddia edilen yolsuzluk ve usulsüzlük olayları ile anılmasının CHP kimliğini lekelediğini bu yüzden sıkça uyarıda bulunduklarını ancak despot tavırlar sebebi ile karşılıksız kaldığını belirten eski yöneticiler Aslankılıç’ın hakkında çıkan iddialara yanıt vermemiş olmasını da iddiaların doğru olması ihtimalini kuvvelendirdiğini belirttiler.

Eski yöneticiler yayınlamış oldukları bildiride yolsuzluk ve usulsüzlüklerle adını ve parti kimliğini lekeleyen Aslankılıç’ın değil Erdinç Kargidan’ı aday gösterilmesini istedikleri açıklamada şu ifadeleri kullandılar

“Geçirdiğimiz 2014-2019 döneminde Aslankılıç’ın CHP kimliğini Kilimli Halkına hizmet için değil, kendi çıkarı için kullandığını! 2019-2014 döneminde Erdinç Kargidan’ı CHP’nin Kilimli Belediye Başkan adayı olarak desteklediklerini. Bu nedenle parti içi demokrasi gereği belediye başkan adayının üyelerin oy kullanacağı ön seçim ile belirlenmesini. Önseçim talebinin önce ilçe yönetimine, sonrasında ise CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz’a bildirmenin yanında parti üyelerinden de imza topladıklarını. Kilimli İlçe Başkan ve Yönetiminin belediye Başkan adayını ön seçimle belirleneceğinin sözünü verdiğini. Her iki Milletvekilinden ise anket yapılacağının sözünü aldıklarını. Yukarıda sayılan üye taleplerinin ve verilen sözlerin hiç biri tutulmadan Ali Aslankılıç’ın bunca olumsuzluğa rağmen tekrar CHP Kilimli Belediye Başkan adayı yapılmış olmasını kabul edilemez bir dayatma olarak görüyoruz. Bizler geçmiş dönemlerde yöneticilik yapmış kişiler olarak bu dayatmayı ve aday belirleme yöntemini parti içi demokrasiye uygun bulmadığımızın altını çiziyoruz.

Ayrıca Aslankılıç’ın başarısızlığına ve iddia edilen usulsüzlük ve yolsuzluklarına ortak olmayı reddediyoruz. Kilimli Halkı ile iç içe yaşayan biz eski yöneticiler yaptığımız bu toplantıda görüşlerimizi ve aldığımız kararları kamuoyu ile paylaşırken 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde İyi Parti adayı Erdinç Kargidan’ı destekleyeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2019, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER