Asya Suya büyük zam! Fırsatçılık mı yapıyorlar?

Asya Suya büyük zam! Fırsatçılık mı yapıyorlar?

Asya Suya büyük zam! Fırsatçılık mı yapıyorlar?

Son dönemde yaşanan zam haberlerinin ardından bazı firmaların fırsatçılık yaptığı şikayetleri her geçen gün artıyor. Özellikle ithal olmayan yerli üretimlerde yaşanan fahiş fiyat artışların ardından esnaf ve halk adeta isyan etti. Doğal kaynaklardan elde edilen içme sularına gelen zam ise vatandaşı adeta çıldırttı. Gazetemize ulaşan şikayetlere Zonguldak’ta faaliyet gösteren Asya Su markasının fahiş artışlar gerçekleştirdiği belirten vatandaşlar firmayı fırsatçılıkla suçladı.

Özellikle esnaf kanadından gelen şikayetlerde ise Asya Su koli fiyatının Ramazan Bayramı öncesi 3,5 liraya satılırken Ramazan Bayramı sonrasında 5 liraya yükseldiği kısa süre sonra ise 8 Lirandan toptancı tarafından satışı yapıldığı belirtiliyor. Özellikle son dönemde ise Asya Suyun koli fiyatına tekrar zam yapılmak sureti ile 10-11 lira civarından satışının yapıldığı belirtiliyor. 
Esnaf ve vatandaşlar, bazı şirketlerin dolar artışını bahane ederek fırsatçılık yapmak suretiyle zam yaptığından şikayetçi. Bir vatandaş ise, “Bu su Allah’ın nimeti. Kaynak doldurup satıyorlar. Bunun Dolar ile ne alakası olabilir. Fırsatçılık yapmasın” diyerek Zonguldak İl Ticaret Müdürlüğünü göreve çağırdı. 
Vatandaşlar Asya Su şirketine yönelik  Zonguldak Valiliği ve İl Ticaret Müdürlüğünü göreve çağırdı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2018, 15:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gökhan
Gökhan - 6 yıl Önce

Asya suyun yaptığı doğru değil evet bu tartışılmaz ve zamın yaptığı tarih belli
Fakat yaz boyunca suyu nerdeyse tüm esnafta( bakkal,lokanta,dönerci) 1 liradan içtik bence buda bi araçtırılsın.
Sakın beni yanlış anlamayın bu asya suyu savunduğumdan değil.şu zamlı haliyle bile suyun adeti 0.40 krş geliyo
Aradaki kâr çoook fazla

Napçan!
Napçan! - 6 yıl Önce

Adamlar pet şişenin hammaddesini dolarla alıyor dolar yüksek olduğu sürece tabiki zam gelicek onlarda kendini çevirmek zorunda. Haklısınız biraz pahalı ama asya suya gelene kadar başka dünyanın suyu var araştırılacak asya suyun altında sadece bir tane fiyatı düşük su var oda sallantıda biraz mantıklı yapın bence haberi. Ayrıca suya gelene kadar tamamen Türkiyede üretilip dolar yükseldikce fiyataları artan o kadar ürünler varki onları araştırın bu haber bence kişisel bir haber olmuş

Fırsatçılık
Fırsatçılık - 6 yıl Önce

Keşke “dağdan gelen nimet” diyene kadar biraz araştırma yapsanız. Su dağdan geliyor tabi fakat ham madde dolar üzerinden alınıyor yani zam gelmesi çok doğal.Dolar artışı tüm ülkeyi etkilemişken Gidip Asya Su hakkında haber yapmak fırsatçılık.

SIRADAKİ HABER