Azar, görevi Çufalı'ya devretti

Azar, görevi Çufalı'ya devretti

Azar, görevi Çufalı'ya devretti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) Rektör olarak atanan Prof. Dr. Mustafa Çufalı, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Prof. Dr. Ali Azar’dan devraldı.
Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen Rektörlük Devir Teslim Töreninde konuşan Prof. Dr. Ali Azar, görev yaptığı Rektör Vekilliği döneminde birlikte çalıştığı Senato Üyelerine teşekkür ederek yeni Rektöre başarılar diledi. Görevi devralan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı ise Bülent Ecevit Üniversitesi’nin köklü bir üniversite olduğunu, özellikle halen ÖSYM Başkanlığını yürüten önceki Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in üniversitenin gelişimine çok büyük katkılar sağladığını ifade etti. Çufalı, üniversitenin uluslararasılaşmasında ve üniversite-sanayi işbirliğindeki önemini vurgulayarak bu konuda büyük gayret göstereceklerini belirtti.
Senato toplantı salonunda gerçekleşen tören, Rektörlük görevini vekâleten yürütmüş olan Prof. Dr. Ali Azar’ın, görevi devralan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya cübbe giydirmesi; Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın da Azar’a günün anısına teşekkür plaketi takdim etmesiyle sona erdi.
REKTÖR ÇUFALI’DAN GÖREVE BAŞLAMA MESAJI
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, görevi devralmasının ardından bir mesaj yayınladı. Çufalı, mesajında şunları kaydetti:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın takdirleri ile üniversitemize Rektör olarak atanmış bulunmaktayım.
Türkiye’nin saygın üniversitelerinden olan Bülent Ecevit Üniversitesi’nin, bu aşamaya gelmesinde bugüne kadar emeği geçen tüm Sayın Rektörlere teşekkürlerimi sunuyorum.
Fiilen devraldığım bu görevi, üniversitenin kurumsal devamlılığı çerçevesinde akademik ve idari tüm personel yanında öğrencilerimizle birlikte geliştirerek yürütmek esas gayemizdir. Şimdiden bu doğrultuda gösterecekleri çabalardan dolayı akademik ve idari personel ile öğrencilerimize teşekkür ediyorum.
Beni bu göreve layık gören Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Sayın Yekta Saraç’a, Yükseköğretim Kurulu’nun saygıdeğer üyelerine ve beni liyakatla onurlandırıp Üniversitemiz Rektörlük görevine atayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a şükranlarımı arz ederim.”

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 07:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER