BACIOĞLU: “HOŞ GELDİNİZ DİYORUM”

BACIOĞLU: “HOŞ GELDİNİZ DİYORUM”

BACIOĞLU: “HOŞ GELDİNİZ DİYORUM”

Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Başkanı Kadir Bacıoğlu, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Köksal Tunçtürk, Türk Enerji-Sen Şube Başkanı Selami Yoğurtçu, Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Mithat Bağcı ve şube yöneticilerinin karşıladığı Ahmet Demirci sendikal çalışmalarla ilgili fikir alış verişinde bulundu.

Türkiye Kamu-Sen il Başkanı Kadir Bacıoğlu, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “hoşgeldiniz” diyerek, “Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Sayın Ahmet Demirci şehrimizde sendikal çalışmalarda bulunmak ve kamu çalışanları, sendikal gelişmeler ve kamu düzenindeki gelişmelerle ilgili bilgilendirmek üzere şehrimizdeler. Ben kendisine ve Genel Başkan yardımcılarımıza hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci ise yaptığı konuşmada, “Ben öncelikle Zonguldak’ta böyle bir sıcak karşılama ile bizleri karşıladınız, buradaki faaliyetlerimizi ve bayraktarlığımızı yürütüyorsunuz teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Türk Tarım Orman-Sen Genel merkezi olarak, genel merkez yönetim kurulu 5 arkadaşımızdan 4’ü olarak bu hafta Zonguldak şube alanımız içerisinde Karabük, Bartın ve Düzce illerimizde bir sendikal etkinlik programı düzenledik. Bu programın birinci günü olarak Zonguldak ilimizde sendikal faaliyetlerimize başladık. Şube merkezimizin bulunduğu Zonguldak ilimizde bugün itibariyle tüm ilçeler ve merkezde tarım ve ormancılık hizmet kolumuza bağlı hizmet birimlerimizde tek tek kamu çalışan arkadaşlarımızı ziyaret ederek, özellikle sendikal konjöktörel gelişmeler, ülke gündemi ile ilgili kamu çalışanlarını ilgilendiren gelişmeler konusunda bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Yaptığımız toplantılarda özellikle geçtiğimiz, en son Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme süreci, daha önceki toplu sözleşme süreçleri, kamu görevlileri danışma kurulu geçen ay yapılın ve önümüzdeki dönemle ilgili beklentilerimizi ve Türkiye Kamu-Sen’in çalışmalarını ortaya koyma gayreti içerisindeyiz. Türkiye Kamu-Sen’in geçen hafta kamuoyuna sunmuş olduğu özellikle ‘bir defa da memurların hakkı için el kaldırın’ sloganıyla TBMM’sine sunmuş olduğumuz 12 maddelik, 10’u ekonomik ve sosyal konuları içeren, 2’si de mevzuat ve belirli kanun düzenlemelerini öngören taleplerimizi TBMM’sine arz etmiştik. Bununla ilgili de özellikle kamuoyunu ve memurlarımızı bilgilendirmek derdindeyiz. Bunun içerisinde en önemli kısımlardan biri kamu çalışanlarının ek gösterge problemi diye bilinen Sayın Cumhurbaşkanımızın da 3600 ek gösterge konusunu daha önce gündeme getirdiği konunun, teknik olarak uygulanmasının mümkün olmayacağı gerçeği ortaya çıktıktan sonra Türkiye Kamu-Sen’in tüm kamu çalışanları için bir yara olan ücret skalalarında, ücret uçurumu oluşturan ek göstergeler arasındaki farkın ortadan kaldırılmasına yönelik Türkiye Kamu-Sen’in geçen yıl TBMM’sinde sunmuş olduğu teklifin bu şekilde yeniden gündeme taşıması ve ek göstergelerin en üst limiti ile en alt limiti arasındaki daralma sağlayacak bunun da en alt limiti belirli, makul seviyeye 3 bin ek gösterge rakamına çekilmesini öngören ve 3600 diye ortaya çıkmış ama teknik olarak uygulanması mümkün olmayan bu konunun özellikle tüm kamu çalışanlarını, meslek, unvan ayarımı yapmadan, eğitim farkı dikkate almadan ama mutlaka en alt limitten asgari geçinebilir memur emekli sayısını elde edebilmek, asgari geçinebilecek memur sayısını yükseltebilecek bir çalışma yürütüyoruz.” diyerek, kamu çalışanlarının sorunlarının çözümü konusunda Türkiye Kamu-Sen olarak gayret gösterdiklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2020, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER