Bağımlılıkla Mücadele Konferansı

Diş Hekimliği Fakültesinde Bağımlılık ile Mücadele Konferansı Yapıldı

Bağımlılıkla Mücadele Konferansı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler birimi ile İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele biriminin katılımıyla, ‘Bağımlılıkla Mücadele’ konulu bir konferans gerçekleştirildi.

    26 Nisan Cuma günü gerçekleşen konferansta, madde bağımlılığının genel çerçevesi ve üniversitelerin bağımlılıkla mücadele hususundaki sorumluluğu üzerine konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Emre Bodrumlu, bağımlılığın bireysel değil toplumsal bir problem olarak değerlendirilmesi gerektiğini, bağımlılığın sadece uyuşturucuyla sınırlı olmadığını alkol, tütün ve dijital bağımlılıkların da bulunduğunun altını çizdi. Bodrumlu, bağımlı olmayan bireylerin bağımlılık sürecine girme risklerinin düşürülmesi amacıyla bu tip konferansların düzenlendiğini söyledi.

    Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşe Aslan, bağımlılığı bir nesneye, kişiye ya da bir şeye duyulan önlenemez istek olarak tanımlayarak; bağımlı olunan şeyler, bağımlılık döngüsü, tanı kriterleri, risk faktörleri, korunma yolları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

    İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü J. Asb. Kd. Bçvş. Abdurrahman Atılgan ise, bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlı kişilerin özellikleri hakkında bilgi verdi. Atılgan, konuşmasında bağımlılık yapan madde kullanımının sonuçları ve alınması gereken tedbirlerden bahsetti. Atılgan, kolluk kuvvetleri ve bireylerin ortaklaşa hareket etmesinin bağımlılıkla mücadeledeki önemine de değindi.

    Konferans, Dekan V. Prof. Dr. Emre Bodrumlu tarafından Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşe Aslan ve J. Asb. Kd. Bçvş. Abdurrahman Atılgan’a katkılarından dolayı teşekkür belgelerinin takdimiyle sona erdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER