"Bakan neden şakam yok "dedi.

"Bakan neden şakam yok "dedi.

"Bakan neden şakam yok "dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sözleşme imzaladıkları müteahhitleri uyardı. Müteahhit firmalara çağrıda bulunan Eroğlu, Müteahhit firmalar sözleşmede belirtilen tarih ve saatte bitireceksiniz. Benim şakam yok. Çünkü biz zamanla yarışıyoruz dedi.
Zonguldaka gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bir otelde toplu açılış töreninde konuştu. 12 tesisin açılış toplu açılış törenini gerçekleştiren Veysel Eroğlu, sözleşme imzaladıkları müteahhit firmaları uyardı. Eroğlu, bakanlığın zamanla yarıştığına dikkat çekerek şunları söyledi:
Müteahhit firmalara ve onların çalışanlarına teşekkür ediyorum. Buradan sevgili müteahhitler size bir mesajım var. Biz Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışan bir bakanlığız. Sloganımız da budur. Bizde birisine Ne zaman bitecek diye sorduğumuz zaman En kısa zamanda dediği zaman o artık işini kaybeder. Şu gün, şu saat, şu dakika deriz. Dolayısıyla müteahhit firmalar sözleşmede belirtilen tarih ve saatte bitireceksiniz. Bizzat takip ediyorum. Bitirmezseniz kusura bakma biz sizi bitiririz. Benim şakam yok. Çünkü biz zamanla yarışıyoruz. Paramız hazır. Yüzde 86ı faize gidiyordu. Şimdi artık faiz lobisinin hortumu kesildi. İhale lobisinin hortumu kesildi. Toplanan vergiler artık millete hizmet olarak gidiyor. Bu bakımdan müteahhitlere peşinen teşekkür ediyorum.
Eroğlu, Biz yapıyoruz, yapacağız. Bu kardeşiniz de söz verince yapar. Arkanızda dağ gibi bir Cumhurbaşkanımız var. Burada sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı değil gelirken de gördüm. Buraya gelmek eziyetti. Artık dağlar deliniyor, tüneller açılıyor. Şu ana kadar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 2.5 milyar lira yatırım yaptı diye konuştu.

Burayı kalkındırmamız lazım
Zonguldaktaki yatırımları anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
Söz verince yapın ama yapamayacağınız şeyin sözünü vermeyin. Dolayısıyla bunlar bizim sözümüz. 74 müjdenin 54ü hemen bitmiş. Bunların 20 tanesi de bitiyor. Bunlar DSİ, Orman, Meteoroloji ve Doğa Koruma Milli Parklar çalışıyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile hareket ediyoruz. Bundan sonra ormanlar kırsal kalkınmanın lokomotifi olacak. Asgari ücretle çalışan bir kişi evlenmek için eş buluyor. Burada serveti olan belki ayda 4 bin lira geliri olan eş bulamıyor. Sevgili kardeşlerim gelin size ormandan bal ormanı kuralım. Muazzam bal üretimi yapın. Ceviz, badem, fıstık çamı sizlere bunları verelim. Kız istemeye de biz gidelim. Ne isterseniz artık var. İstiyorsanız eğer koyunla ilgileniyorsanız 30 koyun verelim. Süt sığırcılığı, koyunculuk ne istiyorsanız verelim. Çünkü burayı kalkındırmamız lazım. Nüfusun artması lazım. Dolayısıyla bu tesisler de hayırlara vesile olsun.

Bakanlığın Zonguldak yatırımları
Zonguldaka yatırımla geldiklerini anlatan Bakan Veysel Eroğlu, dere ıslahlarının yanı sıra ağaçlandırma ve fidan üretimine dikkat çekti. Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
Buraya hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. bugün buraya elimiz boş gelmedik. Ben her gelişte buraya yatırımla geliyorum. En çok gelenlerden birisi de tahmin ediyorum benim. İnşallah bugün biraz sonra 12 tesisin temelini atacağız, 203 milyon lira. Burada dere ıslahları çok önemli. Devrek ilçe merkezi dere ıslahı, Gökçebey Ömerli köyü, Çatalağzı Gelik beldesi Ayiçi deresi, merkezde Göbü köyü deresi, Çaycumadaki dereler, Filyos çayı taşkın koruma, Özbağı deresi ıslahı, Alaplıdaki Gümeli beldesi dere ıslahları, Kasımlı köyü dere ıslahları, Kozlu Sanayi Köprüsü gibi DSİnin 10 tesisi var. Temel atacağız ve hızla bitireceğiz. Ayrıca burası ormancılık açısından çok zengin. Özellikle burada müstakil bir orman bölge müdürlüğümüz var. Kendileri de bir paket hazırladı. Ağaçlandırma, fidan üretimi, orman köylülerine destek, gelir getirici bir takım ürünleri hazırlayıp vatandaşa dağıtılması gibi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2017, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER