BAKKA'NIN DESTEĞİYLE BİTİM AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAKKA'NIN DESTEĞİYLE BİTİM AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bülent Ecevit Üniversitesi’nin başvuru sahibi olduğu ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) destekleriyle tamamlanan Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat Merkezi’nin (BİTİM) açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, BAKKA İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi Başkanı Dr. Hakkı Yavuz Toplu, Mühendislik Fakültesi Dekanı ve üniversite hocaları katıldı.
Emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak’ta mesleki eğitim kalitesini artıracak, üniversite sanayi işbirliğini geliştirecek ve başta savunma sanayi ve otomotiv endüstrisinde olmak üzere sanayiye nitelikli eleman kazandıracak merkezin ilimize hayırlı olmasını diledi. 
“AJANS OLARAK BÖYLE BÜYÜK BİR PROJEYE DESTEK VERMEKTEN ONUR DUYUYORUZ”
BAKKA İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi Başkanı Dr. Hakkı Yavuz Toplu ise, projeyle ilgili konuşmasında şunları söyledi: “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak Yönetim Kurulumuzun almış olduğu kararla 2020 yılında Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek programı adıyla bir hibe programı ilanına çıkılmıştır. Bu kapsamda da bu projemiz birçok proje arasında yapılan değerlendirmeler sonucu başarılı bir proje olarak destek almaya hak kazanmıştır. Ajans olarak Bülent Ecevit Üniversitemizin böyle büyük ölçekli bir projeyle destek alması bizi gerçekten çok mutlu etti. Hocalarımız projeye çok destek verdiler ve yakından takip ettiler. İnşallah üniversitedeki tüm öğrencilere ve bölgemize çok büyük faydası olur ve gelecekteki çok daha büyük projelerin altyapısını bu projeyle oluşturmuş oluruz.” 
CNC DİK İŞLEME MERKEZİ VE CNC TORNA MAKİNASI ÜNİVERSİTE BÜNYESİNE KAZANDIRILDI
BAKKA desteğiyle, Mesleki Eğitim Temasına uygun olarak sanayide uzmanlaşmış ve yeni teknolojilerle ortaya çıkan beceri ihtiyaçlarını karşılayabilecek işgücü temininde mesleki ve teknik eğitim olanaklarının iyileştirilmesi amacıyla 1 adet 5 Eksenli CNC Dik İşleme Merkezi ve 1 adet  CNC Torna makinası üniversite bünyesine kazandırıldı. Proje ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi çalışanları, öğrenciler, Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Mesleki Eğitim Merkezi, Zonguldak’ta ikamet eden 30 yaş altı meslek sahibi olmak isteyen kişiler ve bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına eğitim verilmesi planlanmaktadır. 
Bu plan kapsamında doğrudan faydalanan kişi sayısı 60, eğitim süresi 360 saat, yeni kurulan tasarım merkezi sayısı 2 adet, geliştirilen sanayi-üniversite iş birliği çalışmalarının sayısı 3 olarak hedeflenmiş ve hedeflerin büyük kısmı gerçekleştirilmiştir. Alınan makine, ekipmanlar ve verilen eğitimler ile operatör adaylarının mesleki nitelikleri artacak, özellikle katma değeri yüksek olan savunma sanayi ve otomobil, kalıp ve imalatında aktif bir biçimde yer alabilecek mühendisler ve teknisyenler yetişecek, eğitim kurumlarının mesleki yeterliliği artacak, imalat alanında Mühendislik Fakültesinin ilgili bölümlerinin müfredatlarının gözden geçirilerek içerikleri güncellenecek, yeni uygulamalı dersler eklenecek, CNC operatörlük mesleğinin bölgede gelişmesi sağlanacak,  MEB’e bağlı okullarda CNC ve CNC operatörlüğüyle ilgili tanıtımlar yapılacaktır.  
Açılış, Rektör Çufalı ve katılımcılara verilen bilgilerin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2021, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER