BAKKA, TURİZMİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYOR

BAKKA, TURİZMİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYOR

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreter Lütfİ Altunsu, doğa turizmini, spor turizminin ve kültür turizmini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
SOGEP proğramları başvurularının  değerlendirme aşamasında olduğunu belirten BAKKA Genel Sekreteri Lütfi Altunay, şunları söyledi;

"Şimdi kalkınma ajansları biliyorsunuz öncelikli bir bölge planı hazırlıyorlar ve geçtiğimiz dönemde de 10 yıllık bir bölge plan hazırlamıştık bizde. 2023’e kadar devam edecek. Şimdi ayrıca bu 10 yıllık bölge planı içerisinde 3’er yıllık dönemlerde sonuç odaklı programlar hazırlıyorlar kalkınma ajansları. Hem yönetim kurulumuz, hem de bakanlığımız onaylıyor. Bu sonuç odaklı programlar 3 yıl devam eden programlardır. Bizim de BAKKA Kalkınma Ajansı olarak hazırladığımız 2 tane sonuç odaklı programımız var, bunlardan birisi özellikle bölgemizde doğa turizmini, spor turizminin ve kültür turizmini özellikle endüstri turizmine dönüştürecek şekilde bölgenin turizmini geliştirmek,
Bir diğeri de bizim Özellikle Filyos vadisi projesini bir fırsat görerek filyos vadisi projesini daha vizyoner, daha bölgeyi ileriye taşıyabilecek bir sonuç odaklı program, Bunun içerisinde hem altyapı çalışmalarına katkı sağlamak var, hem de bölgede geliştirilebilecek sektörlerin yenilikçi olarak gelişmesi için de çalışmalarımız var. 

Bunlar bizim geçtiğimiz yıl sonuç odaklı programlar olarak Bakanlığımıza sunduğumuz, onayını aldığımız ve dolayısıyla 3 yıllık dönem içerisinde neler yapabileceğimizi belirlediğimiz hususlar.
Ben BAKKA’ya atanalı dört ay oldu, öncelikle bölgemizi tanımak ve hem de sonuç odaklı programlarımız da başarıyla sürdürebilmek, gelecek dönemler için de sonuç odaklı programlarımız da ne gibi revizeler gerekebilir, örneğin bunun içerisinde doğal gaz keşfedildi bölgenizde bunu entegre etmek gerekiyor. Buna bağlı sektörlere ilişkin Çalışmalar yapmak gerekiyor, hem de bir sonraki dönem için bölge planları çalışmasınıda bütün kalkınma ajansları yeniden yapmak durumunda olacaklar 2023 sonrası için. Bunların hazırlıklarına bir taraftan başlatmamız gerekiyor. Dolayısıyla şu anda önümüzde yeni bir bölge plan hazırlık çalışmaları başlatmak var. Mevcut stokları ve sonuç odaklı programları başarıyla devam ettirmek var. 

Bir de çok önemli bir hususta şudur, geçtiğimiz yıl kalkınma ajansı olarak proje teklif Çağrısı yöntemiyle yaklaşık 25 milyon lira, ayrıca da yaklaşık bir 18 milyon lira da güdümlü proje desteği ile desteklediğimiz projeler var. Bunların sözleşmeli imzalamış durumda. Ve bunların başarıyla uygulanması gerekiyor. Bu yönde çalışmalar yapmamız gerekiyor.

2019 ve 2020 yılında yaklaşık 6’şar altışar milyon dan 12 milyon liralık SOGEP projelerimiz var. Bunların başarıyla uygulanması gerekiyor. 
Şu anda yeni bir SOGEP dönemi başladı ve bunların proje çalışmasına başladık. İllerimizden proje başvurularını aldık ve bunların değerlendirmeleri var. 

Tüm bunlar biraz önce değindiğimiz gibi programlardan sonuç almamız gerekiyor. Ve bir sonrakine hazırlamak gerekiyor tabii ki. İnşallah bu yöndeki çalışmaları devam ettireceğiz."

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2021, 17:56
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdullah DÜNDAR ULUĞKAY
Abdullah DÜNDAR ULUĞKAY - 3 yıl Önce

BAKA ÜYESİYİM.İGA AŞ KALKINMALARINI YAPIYORUZ.

SIRADAKİ HABER